Krisztus napja

Christian Chen, elhangzott: Nagyváradon, 2010. 02. 27-28-i konferencián, 5. befejező rész, részlet:

[…] A lányomnak, mielőtt férjhez ment, adtam egy ajándékot, egy számítógépes szoftvert. Ezzel a programmal egy évvel a menyegzője előtt meg tudta tervezni a nagy eseményt. Ez egy nagyon jó szoftver. Amikor bekapcsolja a számítógépet, az kiírja, hogy mondjuk, 290 nap van még hátra a menyegzőig. 290 nap múlva a piros szőnyegen fog végigmenni. Tehát van egy teljes éve mindent megtervezni. A program összerendezi mindazon dolgokat egy listába, melyeket el kell még végeznie. Tegyük fel, hogy egy év alatt 60 dolgot kell elvégeznie: a meghívók elküldése, az ülésrend kialakítása, és ez a szoftver segít neki mindent megterveznie. Tegyük fel, hogy van 60 teendő a listáján, és amikor egy dologgal elkészült, akkor amellé oda kerül egy pipa. Amikor újra bekapcsolja a számítógépet, akkor megjelenik a hátralévő napok száma, és az, hogy bizonyos dolgok már ki vannak pipálva, el vannak végezve. Ha bekapcsoljuk a számítógépét, de nem tudjuk, hogy hány nap van még a menyegzőig, akkor megnézhetjük, hogy hány dolgot pipált már ki eddig, és látjuk, hogy már csak 5 dolog van hátra. Akkor elgondolhatjuk, hogy milyen izgalom lehet benne, mert már majdnem a munkája végéhez ért. Mindezek végén történik a nagy esemény.

Testvérek, Isten programjában az 590 fő esemény közül 570 már csodálatosan beteljesedett: már csak 20 maradt, 570 ki van pipálva. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy Isten munkájának az utolsó szakaszában vagyunk. Ha tudjuk, hogy az Úr gyorsan visszajön, akkor érthetjük ez alatt azt, hogy a Szent Szellem szintén ilyen gyorsan munkálkodik. Sokan úgy élnek, mintha most lenne az örökkévalóság. Testvérek, emlékezzünk! Már csak néhány kilométer van hátra, csak néhány nap van hátra, és Isten befejezi munkáját, és a gyülekezetet dicsőségben állítja maga elé. Lehetséges ez?

Egy napon Watchman Nee és Austin-Sparks beszélgettek, és Sparks testvér azt kérdezte Nee testvértől: „Látásod szerint, melyik próféciának a legnehezebb beteljesedni?” W. Nee így válaszolt: „Az Efézus 4. és 5. fejezeteinek”. A 4. fejezet Krisztus Testének érettségre jutásáról beszél, az 5. fejezet pedig, hogy Krisztus a gyülekezetet önmaga elé állítja dicsőségben. Mi már megkaptuk az Úr életét, egy természetet kaptunk, úgy szeretünk, ahogy Krisztus szeret, úgy vagyunk türelmesek, ahogy Krisztus türelmes. Ez a szeretet, ez a türelem bennünk néha jön, néha megy. Kívánjuk, hogy ez inkább megmaradna bennünk. Ha Krisztus jellemvonásai bennünk maradnak, akkor Krisztus jellemét bírjuk. Ha valakiben Krisztus jelleme van, amikor találkozunk vele, abban mindig megláthatjuk Krisztus türelmét.

Néha próbálunk festeni valamit, mondjuk egy tányérra, de ha letöröljük onnan, akkor eltűnik, nem volt maradandó. Ha viszont beleégetjük a festéket a tányérba, akkor maradandóvá válik. Ha időnket az Úrnak adjuk és megengedjük neki, hogy az Ő keresztje által munkálkodjon bennünk, akkor Krisztus jellemének ki kell formálódnia bennünk. Akkor Krisztus türelme, alázata lesz benned. És amikor összegyűlik a gyülekezet, akkor ez így együtt Krisztus személyiségét adja ki: az Ő képét. És meglátja a világ Krisztus dicsőségét benned és bennem – ez lesz a dicsőséges gyülekezet. És W. Nee megosztotta véleményét, hogy mielőtt az Úr visszajön, a gyülekezetet dicsőségben kell az Úr elé állítani. Tehát testvérek, mielőtt az Úr visszajön, Istennek ez a célja.

Egy másik alkalommal Stephen Kaung tett fel egy kérdést W. Nee-nek: nem miden hívő szellemi hívő, és sokaknak nem ugyanaz a látása. Hogyan lehet így a gyülekezet dicsőségessé? W. Nee a Jelenések könyvének 2. és 3. fejezete alapján adott választ. Amikor a gyülekezet általánosságban véve kudarcot vall, akkor Isten győzteseket hív el. Ők azok, akik nem akarnak Isten mércéje alatt maradni. A bizonyságtétel felelőssége nyomja a vállukat. Amikor a hívőknek ez a csoportja Isten szemében érettségre jut, akkor az egész gyülekezet értettségre jut. Ugyanúgy, mint Gedeonnal: csak 300 ember vívta meg és nyerte meg a csatát, mégis Izrael egész népe győzelemre jutott. Az Úr visszajövetele előtt Isten győzteseket hív el. Nem számít, mennyi kudarcon ment át a gyülekezet, nem vagy felelős az előző nemzedék hibáiért, és a következő nemzedék megosztottságáért sem, de felelős vagy a Szellem egységének megőrzéséért a te generációdban. Ez a győztesek küldetése. Ha elolvassuk a Jelenések könyvét, igazán ez Istennek a válasza: ne hívd magad Filadelfiának, ne hívd magad győztesnek, ne építs falat, és ne mond azt, hogy mi vagyunk az egyetlen gyülekezet. Címkéket használunk, háborúzunk! Vérünket, könnyeinket ontjuk Krisztus testéért, nemcsak a kis csoportért, amelyet ismerünk. Az Úr eljövetele előtt hinnünk kell az Ő szavában, hogy „aki, elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézusnak napjáig.” Testvérek, ez bátorít bennünket. Magunktól nem tudjuk megtenni, csak a Szent Szellem tud ilyen csodálatos munkát végezni. Testvérek, köszönjük az Úrnak, hogy mi az Ő munkájának az utolsó szakaszában vagyunk, különösen azok, akik Krisztus munkatársai, akik Krisztussal együtt munkálkodnak, ha Isten ránk bízta munkáját ezen a területen. […]

Teljes igeszolgálat letöltése és a 20 beteljesedésre váró prófécia melléklete:

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.