Feljebb

T. Austin-Sparks

Amikor az Úr meghalt és Isten feltámasztotta Őt a halálból, nagyon egyszerű lett volna neki egy csapásra végezni a sátán egész királyságával. Az Ő hatalma elég ehhez. Akkor mégis miért hagyta meg ezeket a szellemi hatalmasságokat és fejedelemségeket kétezer éven át? Miért vannak még itt? Miért szenvedünk tőlük annyit? Miért engedi meg nekik az Úr, hogy háborgassanak, támadjanak bennünket? Azért, hogy általuk megtanuljunk felül emelkedni és a trónra jutni.

A trónöröklés iskolájába járunk, és amikor arra készítenek fel egy királyt, hogy uralkodjon, az egy nagyon komoly és méltóságteljes képzés. Mi ebben az iskolában vagyunk, a trónért. Tehát minden nyomorúságunk, próbatételeink, szenvedésünk stb. által Isten azt akarja, hogy megtanuljuk, szellemben hogyan emelkedjünk fölé a helyzeteknek.

Gyakran így történik: az ellenség megtámad és szellemileg nagy nyomás alatt vagy, és elkezdesz az Úrhoz kiáltani: “Uram, segíts, szabadíts meg! Űzd el a gonoszt!” De úgy tűnik, az Úr nem hallja. De nem így jutsz át rajta. Hanem ha az Úr megvilágosította értelmed szemeit, akkor egy másik hozzáállást fogsz felvenni. Megérted, hogy az Úr azért nem szabadít ki a helyzetből, mert az Úr arra hív, hogy az Ő neve által uralkodj az ellenség fölött. Nem hogy Ő űzze el az ellenséget, hanem hogy te megállj, ellenállj, és miután minden el lett végezve, az eredeti jelentésben ez áll: “maradj győztes a csatamezőn”. Nem mintha a magad erejéből tudnád ezt tenni, hanem “legyetek erősek az Úrban és az Ő hatalmas erejében, hogy megállhassatok, ellenállhassatok, és mindent elvégezve, győztesek maradjatok a harcmezőn” (Efézus 6:10-13. angolból). El kell jutnunk ide.

A nagy, örök rendeltetésünkre kell kiképzést, felkészítést kapnunk. Minden megpróbáltatásunknak ez a célja. A nyomás, amit az Úr megenged, és amivel az ellenség le akar minket nyomni, az Úr arra használja, miután felvettük a megfelelő hozzáállást, hogy felfelé nyomjon bennünket. Minden újabb nyomásnak ez a lényege, hogy feljebb.

Az Úr nyissa meg a szemeinket!

Forrás: http://www.austin-sparks.net/english/books/005428.html

 

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.