Cseréld ki terhedet

A. B. Simpson

“Ne szorongjatok és ne aggódjatok semmi miatt, hanem mindenben [minden körülményben és helyzetben] imádság és fohász által hálaadással folytassátok [konkrét] kéréseitek megismertetését Isten számára.” (Fil. 4:6. angolból, Amplified Bible)

Rábízni azt jelenti, átadni, teljesen egy másikra bízni. Ha tehát Istennek adjuk megpróbáltatásainkat, akkor Ő fogja azokat vinni. Ha igazságosságban járunk, akkor Ő átvisz minket próbáinkon.

“Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket a kellő időben” (1Péter 5:6.) Itt két kézről van szó – Isten kezéről, amely ránk nehezedik és megaláz, és Istennek arról a kezéről, amely felemel.

“Minden gondotokat Őrá vessétek, mert Neki gondja van rátok” (1Péter 5:7). Ebben a versben két gondról van szó: a te gondodról, és az Úr gondjáról. Az eredetiben különböző a kettő. Az egyik a te szorongó aggodalmaskodásod, a másik a Mindenható gondja. Vesd Rá gondjaid terhét, és vedd helyette magadra az Ő Mindenható gondját. Ne borítsanak el többé a bajok, hanem hidd, hogy Isten megtart téged és átvisz rajtuk. Az uralom az Ő vállán van. Hidd, hogy ha te bízol Benne és engedelmeskedsz Neki és azt teszed, ami az Ő akarata, akkor Őneki is gondja lesz a te dolgaidra. Egyszerűen cseréld ki a terhedet. Vedd magadra az Ő igáját, és engedd, hogy Ő viseljen gondot rólad.

Forrás: Simpson Devotional

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.