Istennel a nehéz helyzetekben

„És te kívánsz-é magadnak nagyokat? Ne kívánj; mert íme én veszedelmet bocsátok minden testre, ezt mondja az Úr, és a te lelkedet zsákmányul adom néked, minden helyen, ahová mégy.” Jer. 45:5.

A nehéz helyzetekre szóló ígéret, a biztonság és élet ígérete az óriási nyomás közepette, a ” zsákmányul” kapott élet. Akár a mai időre is jól illeszkedik, amely egyre nehezebbé válik, ahogy közeledünk a korszak végéhez, és a nagy nyomorúság idejéhez.

Mi a zsákmányul kapott élet jelentése? Egy olyan élet, amely a pusztító szájából lett kiragadva, ahogy az oroszlán szájából Dávid kimentette a bárányt . Nem azt jelenti, hogy megússzuk a csata zaját és nem kerülünk az ellenség jelenlétébe; de azt jelenti, hogy asztal teríttetik a számunkra ellenségeink előtt; menedék a vihar elől, sziklavár az ellenség között, megőrzött élet a folyamatos nyomás közepette: jelenti Pál meggyógyulását, amikor olyan nagy volt a nyomás, hogy élete felől is kétségben volt; jelenti a Pálnak adott isteni segítséget, miközben a tövis megmaradt a testében, de Krisztus ereje megnyugodott rajta és Krisztus kegyelme elég volt. Uram, add nekem az életemet zsákmányul, és segíts ma, hogy a legnehezebb helyeken győztes lehessek.  –Days of Heaven upon Earth

Gyakran imádkozunk azért, hogy megszabaduljunk a csapásoktól; és hisszük is ezt; de nem imádkozunk azért, hogy olyanná legyünk, amilyenné lennünk kell a csapások kellős közepette; bennük élni, amíg tartanak, abban a tudatban, hogy az Úr tart és védelmez minket, és ezért meg tudunk maradni közöttük, amíg folytatódnak, anélkül, hogy bántódásunk esne.

A Megváltónak negyven nap és negyven éjjel a Sátán jelenlétében kellett maradnia a pusztában, és annak a sajátos megpróbáltatásnak a körülményeiben emberi teste egyre gyengült táplálék és pihenés hiányában. A tüzes kemencét hétszer jobban befűtötték, és a három héber ifjú sértetlenül megőriztetett a lángok között, olyan higgadtnak és nyugodtnak, mint amilyenek a zsarnok uralkodó jelenlétében voltak, mielőtt szabadításuk elérkezett. A hosszú éjszaka alatt Dániel az oroszlánok között ült, és amikor kivették a veremből, „semmi sérelem nem találtaték őrajta, mert hitt az ő Istenében”. Megtartattak ellenségeik előtt, mert Isten jelenlétében lakoztak.

forrás: http://devotionals.ochristian.com/mrs-charles-cowman-streams-in-the-desert-devotional.shtml

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.