Nézzétek a fügefát és minden élőfát!

Christian Chen, elhangzott: Nagyváradon, 2010. 02. 27-i konferencián, 3. rész, részlet:

[…] Tehát Dánielnek be kellett pecsételnie a könyvet az idők végéig, ami azt jelentette, hogy az Ószövetség idejében a Dániel könyve egy lezárt könyv volt. De amikor eljutunk a Biblia utolsó könyvéig, a Jelenések könyvéig, a 22. fejezet 10. versében az Úr azt mondja: „Be ne pecsételd e könyv prófétálásának beszédeit, mert az idő közel van.”

Testvérek, amikor a Szent Szellem közel állt ahhoz a ponthoz, hogy befejezze a Biblia ihletését, mikor az egész Ige teljessé vált – mert az Ige teljes – akkor, jegyezzétek meg, nem csak a Jelenések könyve maradt egy nyitott könyv, hanem mivel a végidő eljött, a Dániel könyve is egy nyitott könyvvé vált. Mert már teljessé vált a 66 könyv egysége, ez jelenti Isten teljes kijelentését, most már megérthetjük és magyarázhatjuk azt.

Mondok egy példát erre: például ha gyermek, vagy éppen fiatal vagy, és édesanyád azt mondja, hogy menj el az üzletbe és vásárolj valamit; ha édesanyád azt mondja: „menj el” és te itt megállsz, és csak ennyit hallasz meg, akkor ez azt jelenti, hogy magad kezded el értelmezni, hogy mit is akarhatott édesanyád. Ha viszont figyelmesen hallgatod, akkor megérted, hogy édesanyád azt is mondja, „menj el a sarokra, kérlek, és vásárolj 12 darab tojást!” Meg kell várnod, míg az édesanyád befejezni a mondanivalóját. Így értheted meg a teljes akaratát.

Az Igével kapcsolatban is meg kellett várnunk, amíg a Szent Szellem befejezte az Ige ihletésének a munkáját, és akkor válik Isten Igéje alkalmassá arra, hogy kijelentse nekünk Istennek teljes akaratát. Most már a szemünk nyitva van. […]

teljes igeszolgálat letöltése:

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.