Hogyan növekszik a gyülekezet?

T. Austin-Sparks

Részlet a  The Risen Lord and the Things Which Cannot be Shaken – Chapter 11 -ből

Ezeknek halál illatja halálra; amazoknak pedig élet illatja életre. És ezekre kicsoda alkalmatos? Mert mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik meghamisítják az Isten Igéjét” 2 Kor. 2:16-17.

Az Úr nem egyházak vagy gyülekezetek létrehozására hívott el bennünket. Ez nem a mi dolgunk. Isten azt akarja, hogy az emberek felismerjék ezt a tényt! Nagyon más helyzet alakulna ki a létezőből, ha ezt felismernénk. Az Úr az, aki növeli Gyülekezetét, aki irányítja annak növekedését. Amit nekünk tennünk kell az, hogy azon a helyen éljünk az Ő feltámadásának erejében, amit Ő kijelölt a számunkra. Az Úr, ha csak két gyermekét is meg tudja nyerni Önmagának, akikben az Ő élete teljes és szabad tud lenni, és ők arra az életre alapozva élnek – és nem arra törekszenek, hogy másokat magukhoz gyűjtsenek vagy bizonyos igazságok vagy tanítás elfogadása alapján gyűljenek össze – hanem egyszerűen annak tanúi, hogy Krisztus mit jelent nekik és kicsoda Ő nekik, akkor az Úrnak ott nyitott útja van.

A Gyülekezetet nem az növeli, hogy elmegyünk és megveszünk vagy kibérlünk egy épületet, és megpróbáljuk rávenni az embereket, hogy jöjjenek oda, és vegyenek részt az ott tartott összejöveteleken, majd egy tagsági lista felállításával helyi gyülekezetté alakítjuk őket. Nem így történik.

A növekedés az Élet által történik, és ez kezdetben lehet, hogy csak egy embert jelent, aki belépett az Életbe, majd egy hosszú várakozási idő után egy másik is belép; vagy történhet gyorsabban is. De a lényeg az, hogy az Élet miatt van a növekedés. Így növekszik a Gyülekezet. Ahhoz, hogy az Úr Gyülekezete növekedhessen, az Úrnak olyan emberekre van szüksége, akik az Ő életének csatornái, és együtt az Ő Életének központja lehetnek az adott helyen. Úgy gondolom, hogy ha van valahol egy életközpont, akkor előbb vagy utóbb két dolog közül az egyik biztosan be fog következni: vagy az, hogy Krisztust teljes mértékben és véglegesen elutasítják, vagy az, hogy gyarapodni, növekedni fog a kis közösség. Óriási erő van az Életben, és az Úr élete vagy öl, vagy megelevenít. Ez attól függ, milyen hozzáállást tanúsítanak iránta. Ő vagy az Élet illatja Életre, vagy a halál szaga a halálra. A dolgok soha sem maradhatnak semlegesek.

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.