Ne félj, mert én veled vagyok

A. B. Simpson

“Ne félj, mert én veled vagyok” (Ézsaiás 41:10)

A sátán folytonosan megpróbálja meggyengíteni a hitünket a félelemmel. Gyakorlott pszichológus, és ismeri a félelem bénító hatását – amely a hit nagy ellensége. Ha el tudja érni azt, hogy féljünk, akkor megakadályoz bennünket abban is, hogy az Úrban bízzunk, és ezzel éppen attól az áldástól foszt meg, amire szükségünk van. Jób megtalálta a félelem veszélyét és szomorú bizonyságot tesz róla: “amitől leginkább rettegtem, az jött rám, amitől remegtem, az ért utol engem” (Jób 3:25).

A félelem a sátántól születik, és ha csak egy pillanatra is megállnánk és elgondolkoznánk, meglátnánk, hogy minden, amit a sátán mond, hazugságon alapul. Ő a hazugság atyja. A félelmei is hazugságok, és rettentései inkább bátorításként kellene, hogy szolgáljanak számunkra.

Amikor a sátán azt mondja neked, hogy valami rossz fog bekövetkezni, nyugodtan az arcába nézhetsz és mondd azt neki, hogy hazudik. A rossz helyett az Úr jósága és irgalma fog követni életed minden napján. Aztán fordulj oda áldott Uradhoz, és mondd ezt Neki, “Mikor rám tör a félelem, én mégis benned bízom, Istenem!” (Zsolt. 56:3). Minden félelem bizalmatlanság, a félelem ellenszere pedig a bizalom.

Forrás: Days of Heaven on Earth

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.