Ablak a mennybolton

Radu Gavrilut

2 Kor. 4:1-6. „Annakokáért, mivelhogy ilyen szolgálatban vagyunk, amint a kegyelmet nyertük, nem csüggedünk el … Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust; magunkat pedig mint a ti szolgáitokat a Jézusért.”

1Kor 12:4-11. „A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Szellem. A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr. És különbség van a cselekedetekben, de ugyanaz az Isten, aki cselekszi mindezt mindenkiben. …”

Ef.4: 1-15.

3. vers: „Igyekezvén megtartani a Szellem egységét a békesség kötelében.”

Igyekezzetek, önmagatokat kényszerítsétek. Ez a szó, igyekezni, nem cselekvést jelent; ez egy jellemvonás. Az Úr Jézus ilyen volt itt a földön. Márk evangéliuma például többször is használja ezt a szót: „azonnal”. Az Úr így cselekedett, ez volt az Ő jellemvonása.

A szellemi élet bizonyos titka: megtartani a Szellem egységét. Nem azt jelenti, hogy egyformán gondolunk dolgokat. Hanem azt jelenti, hogy nem tartok meg semmilyen árnyékot a másik felé, megtanulok gyorsan reagálni, elrendezni, ami feszültséget gerjeszt.

4-5. vers: egy a test, egy a Szellem, az elhívás egy reménysége, egy az Úr, egy a hit, egy a bemerítés – ezeket nem lehet alku tárgyává tenni. Egy a hit – ez az üdvözítő hitre utal. A 13. versben, „az Isten Fiában való hitnek egysége” – ez egy másik fajta hit, erre el kell jutnunk. Ha megtanulunk megmaradni a Szellem egységében, az Úr el fog vezetni ennek a hitnek az egységére.

11-12. vers: Ő adott némelyeket apostolokul, prófétákul, evangélistákul, pásztorokul és tanítókul – ezeknek a szolgálata nem a helyi gyülekezethez van kötve, nem egy adott helyhez kötődik; az ő szolgálatuk ezek fölött áll, ki van bővítve. Az Ő feladatuk, hogy felkészítsék, felszereljék, beöltöztessék a szenteket, szolgálat munkájára, Krisztus testének építésére. Mert egy szellemi templom épül, Isten háza épül, és ez a szentek felelőssége, ez a mi felelősségünk: építeni Isten házát. Különböző szolgálatok vannak, de ezeket mi kell, hogy végezzük, ezek a mieink.

Jel. 2:6. „a Nikolaiták cselekedeteit gyűlölöd, amelyeket én is gyűlölök.” A nikolaiták cselekedetei azt jelenti, hogy a gyülekezet egy része aktív, a többi pedig csak nézőközönség. Akármennyire szellemi legyen egy gyülekezet, az Úr gyűlöli a nikolaiták tetteit. Ha hagyjuk a dolgokat, hogy menjenek maguktól, akkor az lesz, hogy a testvérek egy része még hallgatagabb lesz, és akkor nagy fülük lesz, másoknak pedig nagy szájuk. Ezért fontos az apostolok, próféták, pásztorok, tanítók szolgálata, mert ők felkészítik, beöltöztetik a szenteket a szolgálat munkájához, hogy építsük Krisztus testét.

1Kor. 14:26. „Amikor egybegyűltök, mindenkinek VAN…” – ez kijelentő mód. Tehát, amikor összejövünk, nem ott kell keresni egy éneket, amit elénekeljünk, hanem amit hét közben kapok éneket, ami hozzám szólt, ami megvizsgált, azt megosztom a többiekkel. Mert azért adatott nekem az az ének, hogy megosszam a testvéreimmel az áldást. „Haszonra adatik a Szellem kijelentése” (1Kor. 12:7) Krisztus teste építésére. Nem arra lettünk teremtve, hogy nézőközönség, hallgatóság legyünk.

Egyszer világosságot kell kapnunk e felől. A mennyből kell, hogy jöjjön egy mennyei fény, hogy meglássuk azt, hogy mi nem vagyunk nézőközönség és hallgatóság, nem nézőtéren ülünk. És ez nem történhet másképpen, csak úgy, hogy van bennünk egy elhatározás, és úgy szólunk, mint Ráhel: „adj nékem gyermekeket, vagy meghalok”. Ha ez a hozzáállásunk, hogy “Uram, szükségem van tőled jövő kijelentésre”, akkor kinyílik egy ablak a mennybolton, és meg fogjuk látni, hogy majd mi történik. És ilyenkor a mi életünk mindig megváltozik, nem marad ugyanaz.

Annyit kínlódunk, fáradunk azért, ami mulandó. Már hétfő reggel imádkozz így: „Uram, áldás szeretnék lenni testvéreim számára.” Nem kell nagy dolgokra gondolni. Ha kapsz az Úrtól egy igét, ami élővé lett neked, és azt megosztod, akkor a többiek is elkezdenek rajta gondolkozni; ha el tudod mondani, hogy Jézus Krisztus elégséges, mert megtapasztaltad, hogy Ő fölé emelt téged a körülményeknek, akkor ez áldás lesz mások számára is.

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.