Kérdések minden hívő számára

Kit Mays (Valea Draganului) :

„A kérdés az, ha nincs naponkénti életünk az Úrral, hogyan lesz akkor bármi megosztani valónk az Úrról egymás számára? Ha nincs igazi családi kapcsolatunk egymással, hordozva egymás terhét, osztozva egymás örömében és bánatában, megosztva egymással az életünket a hét folyamán, hogyan várhatjuk azt, hogy mélyen megérinthetjük Krisztust egymásban vasárnaponként? Hogyan számíthatunk arra, hogy amikor összejövünk, igazán imádjuk Istent, nem egyénileg, hanem együttesen, egy akarattal?

Egy másik kérdés: Miért jövünk össze?  Azért, hogy elsősorban a saját szükségeinket betöltsük, vagy azért, mert az Úr hívott bennünket össze? Az Ő Nevéért gyűlünk egybe, az Ő bizonyságáért, az Ő hívására válaszolva? Amikor egybe gyűlünk, természetesen a szükségeink is betöltetnek, de annál sokkal több. De az már csak a mellékes velejárója, vagy legalábbis annak kellene lennie. Egyszerűen csak a szükségeink kielégítése miatt jövünk össze? Azt mondjuk, az Úr nevében jövünk össze, és hiszem, hogy ez így is van, de a kérdés az, hogy megadjuk-e Őneki azt a helyet, amit az Atya ad Neki? Isten Őt tette mindenek fejévé, a gyülekezetnek. Testvérek, biztosítjuk azt a keretet és a csendet, ami ezt lehetővé teszi? Ha már van egy megszokott, berögzült menetrendünk, akkor Ő hogyan lehet Feje mindennek a gyülekezetben? Ha félünk a csendben töltött percektől, ha nincsenek csendes időszakaink, akkor Ő hogyan szólhat hozzánk? Egyáltalán számítunk arra, várjuk azt, hogy Ő szóljon hozzánk?

Hadd tegyek fel egy utolsó kérdést: Mibe kerül az neked, hogy összegyűlj a szentekkel? Milyen veszteség érne, ha nem jöhetnél össze a szentekkel, ha nem gyűlhetnél egybe az Úr népével, az Úr nevében? Hadd kérdezzem meg, hogyan készülsz fel egy összejövetelre? Az Úr a középpontja az életünknek, vagy az összejöveteleink a hobbink, talán egy kellemes kikapcsolódás, vagy valami, ami nem is olyan lényeges, valami extra, ha van rá időnk?”

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.