Hurrikánok és az új terrorizmus

Christian Chen

Ehangzott: 2012. november

(A teljes cikk itt olvasható magyarul:  A szeleket teszi követeivé)

Bizonyára jól emlékeztek, mi történt kb. 3 héttel ezelőtt. Sokaknak az Egyesült Államok keleti partvidékén, beleértve minket is, akik ezen a területen élünk, részünk volt benne. Az USA 200 éves történetében soha azelőtt nem történt ilyen természeti katasztrófa, és éppen az elnökválasztások előtt. Az egész keleti part érintve volt. Nem volt még ehhez hasonló sem. Ilyen hurrikán nem jön vissza csak legalább 50 év múlva.

Ez a hurrikán most elérte a szárazföldet, éppen a választások előtt. Amikor ilyen hurrikán eléri a szárazföldet, akkor általában csak a déli részt érinti, de most meglepően végighaladt, és behatolt a szárazföld felé és Manhattant, New York szívét is el tudta érni. A földalatti (metró) rendszer történetében a legrosszabb katasztrófa ez volt. Hét földalatti metróalagutat öntött el a víz. Miért aggódott a kormány? Figyelmeztetést adtak ki. Kiürítették a metró állomásokat. Tudták, hogy valami történni fog. Washingtonban nem történt sok kár, Virginia államban sem, Bostonban sem, de mintha Sandy hurrikán New Yorkot és New Jersey-t vette volna célba. Nov. 1-én becslések szerint a kár 50 milliárd dollár volt, és ez csak egy kezdeti kárfelmérés volt. De most néhány nappal ezelőtt New York kormányzója azt mondta, hogy csak New York államnak 30 milliárd dollárba kerül. Elképzelhetjük. A Sandy hurrikán mintha New Yorkot és New Jersey-t vette volna célba, a két legsűrűbben lakott területet. Három hét után is még folynak a helyreállítások, a kárfelmérés. Sokan elveszítették a hajójukat, nem volt elektromos áram.

New Yorkban, amin az utóbbi három héten keresztülmentünk, tudjuk nagyon jól, ez nem az első figyelmeztetés volt. 11 évvel ezelőtt emlékeztek, mi történt szeptember 11-én. Egy ragyogó nap volt, aztán hirtelen… A terrorizmus árnyékában élünk. Ez csak egy kis eset volt. De egy napon a föld egy harmada el fog pusztulni (Jelenések 9:18), úgy, mint az ikertoronynál 3000 ember. Háromféle tömegpusztító eszköz van, nemcsak nukleáris, hanem biológiai és vegyi fegyverek is.

Az új terrorizmus más, mint a régi terrorizmus. Milyen a régi terrorizmus? A régi terrorizmus csak politikai és katonai célpontokra irányult, de sohasem nőkre és gyermekekre.
Akik tanulmányozzák a terrorizmust, a számítógépes adatok alapján azt láthatják, hogy a terrorizmus jellege 1990 óta megváltozott. A terroristák, hogy elérjék céljukat, valami félelmetest és látványosat akarnak. Nemcsak egy vagy két embert ölnek meg. Mindig a hírek első vonalában vannak. Amikor látványos, akkor az egész világ tud róla. Nem számít, hogy nők vagy gyerekek is érintve vannak. Szeptember 11. előtt az új terrorizmus még anyaméhben volt. Szept. 11-én az új terrorizmus megszületett. Mikor éri el tetőpontját az új terrorizmus? Amikor a föld egy harmada elpusztul, ez fog történni a nagy nyomorúság idején (Jelenések könyve 9. rész, 13-16. versek). Amikor tanulmányozzuk a Jelenések könyvét, el sem tudjuk képzelni. Mert a mi világunk és a között a világ között van egy szakadék, mert azt gondoljuk, minden távoli.

Szept. 11 óta ízelítőt kaptunk a terrorizmus kiteljesedéséről. Felhasználták az ellenség tartalékait: 4 repülőgépet úgy használtak, mint rakétákat. Olyan volt, mint egy show műsor. Ezt sohasem felejtik el. De sajnos, mi mindig feledékenyek vagyunk. Azt gondoljuk, az USA és a föld biztonságosabb, mint valaha. Ha ez igaz, elfelejtjük, hogy a világ szept. 11-től kezdve a terrorizmus árnyékában él. A nagy nyomorúság árnyékában élünk. Az a szeptember 11 egy ébresztő volt. Felébredtünk mi, New York-iak? Felébredtek az amerikaiak? Jobbak lettek? A föld békésebb, mint 11 évvel ezelőtt? Ha nem, akkor ez Isten felhívása a világnak, különösen a világ pénzügyi fővárosának. 11 évvel ezelőtt Isten adott egy figyelmeztetést, ez nem kétség. Gondoljátok, New York békésebb, mint korábban? Szeptember 11. mindig ott marad az emberek emlékezetében. Gondoljátok, az Alkaida már nem aktív? Bin Laden halott, a világ bizonyára békésebb. Ha ez igaz, akkor Istennek nem kell küldenie egy másik figyelmeztetést. Mivel nem tudunk felébredni, annyira álmosak vagyunk, Istennek újra kell figyelmeztetnie. Isten most annyira kiválasztotta a körülményeket, New Jersey és New York területe volt a cél.

Csodálatos előrejelzést kapunk a Bibliából. Tudjuk, hogy egy napon Urunk visszajön. Először az Úr erre a világra mint Megváltó jött el. Amikor az Úr újra eljön, akkor mint az ítélet Ura jön el. Készen állsz, hogy találkozz Isteneddel? Ha eljön az ítélet Ura, ő nem fog telefonon felhívni előtte. Nem szól előre. De a Bibliából tudjuk, hogy ez a nap már jön. Pontosan olyanok vagyunk, mint az emberek Noé korában, akik sohasem láttak esőt. Nem tudták elképzelni, milyen az. Nem voltak megfelelő feltételek ahhoz, hogy eső essen. De hirtelen valami történt.

Miért van az, hogy mintha az egész dolognak New York és New Jersey lett volna a célpontja?
Nem tudjuk ennek a városnak a jövőjét, hogy mi vár rá. De ismerjük, mi lett Szodoma és Gomora sorsa. Azért került Szodoma és Gomora ítélet alá, mert az igazak száma nem érte el Isten ítéletének alsó küszöbértékét. Csak egyetlen igaz ember volt benne.

Ez az ország a kezdetektől bibliai értékekre alapult. De az emberi természetet nem lehet megváltoztatni. Amikor a puritánok Bostonba érkeztek, csak egy gyülekezet volt és egy kormány, és akkor természetesen ők mind keresztyének voltak. Aztán a keresztyének fokozatosan kisebbségbe kerültek. De még ma is ugyanazt az álmot kergetjük, mint ők.

J. N. Darby mondta, hogy a világ javíthatatlan. Isten az embernek csak egyénileg, személyesen a Megváltója, a világot nem lehet megjavítani. Ezért vár a világra az ítélet.

A világ sohasem változik meg. Isten sohasem menti meg a világot, Isten csak a bűnösöket menti meg. Isten minket egyenként ment meg. Amikor Jézus először eljött erre a világra, Ő csak egy dologra koncentrált: hogy bűnösöket mentsen meg. Tudja nagyon jól, hogy ha a bűnös nem változik meg, a bűnös mindig a szennyezés forrása marad. Istennek először meg kell mentenie a bűnöst.

“MERT ÚGY SZERETTE ISTEN A VILÁGOT, HOGY AZ Ő EGYSZÜLÖTT FIÁT ADTA, HOGY AKI HISZ ŐBENNE, EL NE VESSZEN, HANEM ÖRÖK ÉLETE LEGYEN” (JÁNOS EVANGÉLIUMA 3. RÉSZ, 16. VERSE)

“TÉRJETEK MEG (= Változtassátok meg, ahogy gondolkoztok, és térjetek vissza Istenhez,) MERT ISTEN KIRÁLYSÁGA MEGÉRKEZETT!” Máté evangéliuma 4. rész, 17. verse

forrás: http://www.cbmministry.org/November_2012.phpt

A teljes cikk magyarul:  A szeleket teszi követeivé

Hurrikánok és az új terrorizmus” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Nem….a mai világ sokkal fejlettebb, rafináltabb, úgymond “civilizáltabb”. A békésebb része ma pont templomba, imaházba, gyülekezetbe vagy sportcsarnokba, koncertre, természetbe van vagy oda igyekszik . ..Vagy csak úgy nagyon eszményien a családjával NYUGTATÓT szed, próbálja magát jobb belátásra ösztönözni, NEM MEGLÁTNI, ami vele és másokkal, vagy ami körülötte zajlik.
    A másik része e világnak pedig felülűbereli az egészet és nyíltan ellen áll. ISTEN, aki gondoskodott a mai világról is JÉZUS KRISZTUSBAN, csak türelmesen vár. Közben egy kicsiny maradék szellemben és valóságban imádja Őt, tudva, hogy az ideje ennek a türelmi kegyelemnek a végét járja, és Pállal és Jánossal együtt mondja és megéli: “…nékem az élet KRISZTUS és a meghalás nyereség” Filippi 1.21. Ámen, bizony jöjj, Uram JÉZUS! Jelenések 22.20

    Kedvelik 1 személy

  2. Átemelte keskeny út – narrow way és hozzászólt:
    “Aki vizeken építi fel az ő palotáját, a felhőket rendeli az ő szekerévé, jár a szeleknek szárnyain; Aki a szeleket teszi követeivé, a lángoló tüzet szolgáivá. Ő fundálta a földet az ő oszlopain, nem mozdul az meg soha örökké.” Zsolt 104:3-5

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.