Barnabások kerestetnek

Radu Gavrilut

… Ha megsejtesz valamit abból, hogy mi van az Úr szívén, ha megsejted, hogy mennyire szívén viseli az Úr a gyülekezet építését, hogy miért is akarja Ő felépíteni az Ő házát, hogy mi lesz a végcélja? Ha nincs nyitva a szemünk, akkor nem tudunk végig menni az úton, de ha nyitva a szemünk, akkor azt tesszük, amit az Úr akar. Hogy mások mit tesznek, az az ő dolguk, de akik láttak valamit, azok megteszik azt, amit az Úr megmutatott, hogy tegyenek. Testvéreim, én meg vagyok győződve arról, hogy aki közel áll az Úrhoz, azon az emberen keresztül az Úr nagy munkát tud elvégezni. De az ellenség szerte jár és mindent megtesz azért, hogy elvonja tekintetünket az Úrról.

Kolossé 2:19  „az egész test kapcsok és kötelek segítségével van ellátva…”

Az ízületek adják az életet, az inak tartják össze a testet. Pál és Barnabás együtt látogatta a testvéreket. Pálról tudjuk nagyon jól, hogy milyen munkát végzett. De mit csinált Barnabás? Sok helyen együtt vannak említve a Cselekedetek könyvében. Nem volt nagyon látható, de ha figyelemmel kísérjük Barnabás életét, akkor láthatjuk, hogy neki ilyen összekötő szerepe volt. A gyülekezetben szükség van ilyen testvérekre is. Vannak olyan testvérek, akik megismernek egy személyt, de azután nem tartják vele a kapcsolatot. Örülünk az ismeretségnek, de azután eltávolodunk. Barnabás nem így tett. Ezek az „inak” tartják össze a testet.

Barnabások kerestetnek” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Igen. Fontosak a kapcsolatok, még így a neten keresztül is, főleg, amikor az Úr kihozza az Övéit és akarja, hogy azok megismerjék egymást. Sándor

    Kedvelés

    1. Igen. Szeretném én is ezt a kapcsolatépítést önös érdek nélkül, tiszta szívből gyakorolni. Köszönöm az átemelést és a hozzászólást!

      Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.