Fordulj az Úr felé

Tudod, hogyan fordulhatsz az Úrhoz?   írta Joshua Lawson

Eredeti címe: Do you know how to turn to the Lord?

Egész hívő életem során a legértékesebb gyakorlat, amit megtanultam az, hogy hogyan forduljak az Úr felé.

„Fordulj az Úrhoz.” Olyan közhelynek hangzik, ugye? Ha hívők között nőttél fel, akkor valószínűleg igen. De valahol, valamikor, ez a mondat sokat jelentett valakinek, és az, hogy közhellyé vált, nem igazán számít. Ami igazán lényeges, az a megtapasztalás.

Tudod, hogy kell az Úr felé fordulni? Éppen maga a gondolat előfeltételezi azt, hogy tudatában vagy annak, hogy Krisztus benned él, vagy különben mihez fordulnál oda?

Ráébredtél már arra, hogy Ő benned él? Láttad már őt szellemedben?

Ez több, mint jelentéstan. Már három éve hívő voltam, amikor megláttam, hogy az Úr bennem él. Azt mondani, hogy meggazdagodtam ez által a meglátás által, nem fejezi ki eléggé megtapasztalásomat. Azóta fokozatosan tanulom, hogy Őelőtte éljek.

A közösség és a kegyelemben való növekedés titka egyszerű: éld az életedet az Úr előtt.

De nem tudod megtanulni, hogy az Úr előtt élj, és minden órádat, percedet az Ő jelenlétében éld, amíg meg nem érted, hogy lehetséges a töretlen közösség, amíg meg nem „láttad” az Urat a szellemedben és tudatára nem ébredtél annak, hogy Ő benned él. Addig nem tanulod meg, hogy szellemedben Őhozzá fordulj.

Egyes hívők annyira tudatában vannak saját korlátaiknak, hogy nem tudják meglátni az Urat és élvezni a Vele való közösséget.  Azt gondolják, először a körülményeknek kell megfelelőnek lenniük, mielőtt az Ő jelenlétében élhetnének. Vagy el kell jutniuk egy bizonyos szintű erkölcsi igazságosságra, mielőtt odafordulhatnának az Úrhoz, és Őelőtte élhetnének. De mindez nem így van, és nem kell, hogy eltérítsen bárkit attól, hogy megtanuljon a Szellemben élni az Úr előtt.

Csak a naponkénti közösség Istennel, és a kereszt szuverén munkája az életedben tud átformálni téged az Ő képére. Minden más, amit megpróbálsz megvalósítani, csak por, amit elfúj a szél.

Kérd az Urat, mutassa meg neked, hogy Ő benned lakozik, és aztán tanítson meg arra, hogy mit jelent odafordulni Hozzá. Kezd ezt tenni, és folyamatosan fordulj Őhozzá újra és újra, amíg szokásoddá nem válik.

A Krisztusban való élet olyan gazdag lehet, hogy még a legegyszerűbb dolgok is, mint például egy éneknek a dallama vagy a vonat sípjának a hangja, elvihet téged az Ő jelenlétének eleven és közvetlen tudatosságába. Brother Lawrence (Lőrinc testvér) a Krisztushoz fordulás olyan szokását alakította ki, hogy néha, amikor megfeledkezett az Istennel való közösségéről, egy olyan gyönyörűséges belső érzés hívta vissza abba, hogy vonakodott beszélni róla.

Természetesen, nem azt akarom ezzel mondani, hogy a hívő élet egy sétakocsikázás. De létezik egy belső megtapasztalás Istennel Krisztuson keresztül, amit a legtöbb hívő csak a teológia kárpitján keresztül ismer. Még át kell hatolniuk azon a kárpiton, be a gyakorlati, belső megtapasztalásba.

Ez a megtapasztalás vár rád, barátom. Nem tudlak téged oda bevinni, mint ahogyan te sem tudsz engem. De az Evangélium kijelenti, hogy a mi Urunk és Testvérbátyánk már bevitt bennünket oda. Mennyire restek vagyunk felismerni a szellemi valóságot, ugye?

Van egy szellemed, amelyben az Úr lakik, és te a nap bármelyik pillanatában odafordulhatsz Hozzá, hogy élvezd az Ő közösségét.

Miért ne próbálhatnád ki ma? Találj egy csöndes órát, vagy félórát, és jöjj az Úr elé. És ahelyett, hogy előterjesztenéd kéréseid és téged foglalkoztató dolgaid átvételi jegyzékét, egyszerűen olvass egy rövid szakaszt a Szentírásból (a 23. Zsoltár mindig jó választás) és próbáld megérezni szellemed válaszát.

Van egy belső embered, amelynek vannak szellemi szemei. Használd őket arra, hogy „ránézz” az Úrra, aki benned van. Használd belső embered füleit, hogy „meghalld” a hangját. „Szemléld” Őt (2kor. 3:18). Vagy az Igeszakasz, amit olvastál, legyen az imádságod, ha alkalmas arra. Használd arra, hogy beszélgess az Úrral, és használd arra, hogy figyelj Őrá, amint Ő szól hozzád.

forrás: In Search of The City

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.