Gyülekezet háznál – de hogyan?

Három kérdés, amit fel kell tennünk  – John White 

Kedves Gyülekezet,

Az Anonim Alkoholisták összejövetelén minden alkalommal felolvassák a 12 Lépést.

Számunkra, akik még mindig elvonókúrán vagyunk a programadó (kereteket szabó) keresztyénségtől, érdemes megismételnünk azt, amit már korábban mondottunk: az egyszerű gyülekezeti megújulás (reformáció?) nem azt jelenti, hogy a hagyományos gyülekezeti formát valakinek az otthonában gyakoroljuk.

Nem azt jelenti, hogy „Drágám, a gyülekezet összement!”

Nem azt jelenti, hogy 20 percig éneklünk, 30 percig Bibliát tanulmányozunk, 10 percig imádkozunk és aztán jöhet az enni-innivaló. (Vagy bármilyen egyéb előre eltervezett összejöveteli forma gyakorlását.)

„Rendben. Tehát ha nem ezt jelenti, akkor mit jelent?”

Egy szóban, figyelést jelent. Figyelünk a Szent Szellemre (és egymásra).

A Szent Szellem része: „Ő mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek … Ő elvezet majd titeket minden igazságra … Az enyémből vesz, és megjelenti néktek.” (János 14:26; 16:13-14)

A mi részünk: Figyelni a Szent Szellemre és tenni, amit Ő mond. (János 14:15)

A mi odafigyelésünkből fog fakadni a vezetés a személyes életünkre vonatkozóan – hogy hogyan járjunk Istennel, hogyan szeressük a családunkat, barátainkat, és hogyan legyünk a világban só és világosság.

A bensőséges kapcsolatból fakad a gyümölcstermés minden területen.

És a mi odafigyelésünkből fakad a vezetés a gyülekezet megélésére vonatkozóan.

Még egy dolgot érdemes megismételnünk – amikor azt mondjuk, „gyülekezet”, nem csak egy hetente egyszeri összejövetelt értünk alatta. A gyülekezet embereknek egy csoportja, akiket a szívünkben hordozunk. Más szóval – a család.

A mi odafigyelésünkből fakad az, amivel hozzájárulhatunk a család életéhez – egy tanító szó, egy ének, egy prófétai szó, egy szükség, amit meg kell osztani, egy nem hívő, akiért imádkoznunk kell stb. Továbbá egy levél, amit meg kell írni, valaki, akit fel kell hívni telefonon, valaki, akit meg kell hívni vacsorára, pénz, amit oda kell adni stb.

A barátom, Kent Smith, három „központi kérdést” adott nekünk, ami segíthet a házi gyülekezetünknek, hogy ezt gyakorlatba ültethessük.

Ha újra és újra feltesszük (és megválaszoljuk) ezeket a kérdéseket, akkor ez elősegítheti az Életnek és Isten vezetésének áradását a házi gyülekezetekben és rajtuk keresztül.

A mi házi gyülekezetünkben azzal kezdjük az alkalmat, hogy 2-3 fős csoportokban válaszolunk az első kérdésre.

1. Mit hallottál a héten a Szent Szellemtől, ami segítheti vagy erősítheti a többieket?

2. Amint figyelünk és hallgatjuk egymást, mit mond az Úr nekünk, mint családnak?

3. Mit fogunk ezzel kapcsolatban tenni – és hogyan fogunk egymásnak segíteni?

Kent első kérdése azt feltételezi, hogy a gyülekezetben mindenki rendszeresen időt szán arra, hogy egyedül az Úrral legyen és Őrá figyeljen.

forrás:  http://house2housemagazine.com/

Gyülekezet háznál – de hogyan?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Igen… az én gyermekkoromban még teljesen természetes volt a házaknál tartott Bibliaóra… Sőt a fiamnak is volt kamaszkorában otthon tartott imaközössége (4-5 fő). Ezek egész életre meghatározó alapot adhatnak. Folyamatos figyelem. Az Ígére és egymásra.

    Kedvelés

  2. Az elmúlt 20 év során szinte mindig részem volt háznál tartott hétközi kisközösségben, amik nagyon eleven és változatos alkalmak voltak a vasárnapi alkalom mellett. Voltak időszakok, amikor csak a kisközösség maradt. Ez olyan alap, ami nélkül nem tudok gyülekezeti életet elképzelni. Sok tartalmas írás található a Blogomon a házi közösség megélésével kapcsolatban: http://www.keskenyut.wordpress.com – Sándor

    Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.