Ahol az Ő élete megnyilvánul

WATCHMAN NEE

“Mert a miképen a test egy és sok tagja van, az egy testnek tagjai pedig, noha sokan vannak, mind egy test, azonképen a Krisztus is.” ( 1Kor. 12:12)

Amikor Máté evangéliumát olvassuk, Krisztusnak egy bizonyos oldalát láthatjuk; Márk evangéliumát olvasva, Krisztusnak egy másik oldalát ismerhetjük meg; Lukács evangéliuma Krisztus szentségének megint egy másik oldalát tárja elénk; János evangéliuma Krisztus dicsőségének szintén egy újabb szemléletét adja. Ezenkívül, ha Péter leveleit olvassuk, Krisztus szépségét láthatjuk; Pál leveleiben szintén Krisztusnak egy másik bemutatását találjuk; János leveleit olvasva be kell ismernünk, hogy Krisztus dicsőséges szépségének ábrázolása felülmúl minden addigit, amit írtak róla. Ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy Urunk annyira csodálatos, hogy szükség van minden kor minden nemzetének minden hívőjére ahhoz, hogy igazán kifejezhessük Őt. Krisztus Teste ott van, ahol az Ő élete annak különböző szépségében és dicsőségében a test tagjain keresztül megnyilvánul.

 

“Kelj fel és menj be a városba, és majd megmondják néked, mit kell cselekedned” (Apcsel. 9:6).Amit az Úr ez alatt értett az volt, hogy ‘Nem én mondom meg neked, hogy mit kell tenned, hanem valaki más fogja ezt megtenni’. Az Úr valaki mást használt fel arra, hogy megmondja Pálnak. Ez egy kijelentés Krisztus testéről. Pál megtérésének első napján az Úr kijelentette neki a test működésének alapelvét. Bár Pál olyan eszköz lesz az Úr kezében, akit Ő hatalmasan fog használni, az Úr mégis más embereket használ, hogy segítsenek neki.

Hasonlóképpen mi is, sohase gondoljuk azt, hogy nem kell függnünk másoktól, mintha nekünk mindent közvetlenül Istentől kellene megkapnunk. Igaz az is, hogy ez nem azt jelenti, hogy másokat vakon kövessünk, hanem arra int bennünket, hogy ne dédelgessünk olyan fennkölt gondolatokat, hogy azt higgyük, egyedül mi kapunk kijelentést az Úrtól, és egyedül meg tudunk oldani minden problémát.

forrás: http://www.c-f-p.com/

 

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.