Mi a gyülekezet?

Bill Heroman

Valaki egy pontos körülírást kért. Az itt következő meghatározást a teljesség igénye nélkül közlöm.

A „gyülekezet” keresztyének folyamatban lévő közössége, melynek elsődleges célja és szüksége Krisztus. A „gyülekezet” emberek csoportja, akik napi szinten részt vesznek egymás életében, és alkalmanként „összejönnek”. A „gyülekezet” egy csoport hívő ember, akikben semmi közös nincs az Úr Jézus Krisztuson kívül, és azon a vágyon kívül, hogy Őt jobban megismerjék.

A „gyülekezet” nagyon sokba kerül, NEM egy hétköznapi, lezser dolog, de NEM is céljaim kielégítésére szolgál , és egyáltalán NEM jó abban, hogy szükségleteimet betöltse. A „gyülekezet” nem olyan hely, ahol mindenkivel egyetértek. A „gyülekezet” nem olyan hely, ahol a hozzám hasonló természetű emberek vigasztalnak engem a másokkal való konfliktusaimban. A „gyülekezet” az a hely, ahol megtaláljuk Őt… néha egymás miatt, néha egymás ellenére.

A „gyülekezet” NEM a keresztyén barátaim és ismerőseim laza kapcsolatrendszere. A „gyülekezet” NEM az a valóságos tény, hogy a világon minden keresztyén része az Ő tágabb értelemben vett „Testének”. A „gyülekezet” egy helyi, együttes, csoportos, olykor összevisszasággal járó eszköze Istennek, hogy önimádatomból kimozdítson engem.

A „gyülekezet” NEM egy heti összejövetel a nappaliban vagy egy teremben. A „gyülekezet” NEM egy épület, egy fogalom, küldetés, nem egy kötelesség, vagy egy csoport a keresztyén telefonkönyvemben. A „gyülekezet” NEM olyan különféle szellemi és/vagy csoportos tevékenységek színhelye, melyekben gyakran részt veszek.

A „gyülekezet” egy CSOPORTOS dolog. A „gyülekezet” a Krisztus Teste.

A „gyülekezet” Krisztustól elválaszthatatlan. (Vagy legalábbis így kellene lennie!) A „gyülekezet” az Atya háza, és Istent belélegző szellemem természetes világítótornya! A „gyülekezet” a mentőkötél, az összekötőkapocs más helyekkel, ahol Ő lakozik. A „gyülekezet” sok olyan házból áll, ahol Ő lakozik.  A „gyülekezet” élő kövekből áll… de ezek arra formáltattak, hogy építsenek belőlük…

Ő élő házat akar azokból a kövekből! És az „összegyülekezés” folyamata nem csak annyi, hogy összejövünk. És nem is valami nagy igazság vagy cél. Van egy sokkal mélyebb ÉS gyakorlatiasabb összegyülekezés, amire Ő elhívott. Van egy „együtt épülés”, ami tovább tart, többe kerül és ragyogóbb, mint összes rövid összejöveteli alkalmunk együttvéve. Ő végigviszi az Ő csiszoló, egymáshoz illesztő munkáját rajtunk, ott, helyileg a Testben! Ő épít fel minket, Ő építi az Ő házát!

Igen, Ő folyamatosan építi az Ő házát az örökkévalóságban minden élő kőből mindenütt! DE építi az Ő házát itt a FÖLDÖN is, AMIKOR EGY CSOPORT összejön az Ő színe előtt, ott időznek, s várják az Ő célját, az Ő építési tervét. Egy közösség, akik magukat Neki adják, hogy felépítse belőlük a Gyülekezetet.

A „gyülekezet” Ő BENNÜNK, ahogy együtt élünk, együtt mozdulunk, együtt keressük Őt, és együtt épülünk. Krisztus építi a Krisztust! Dicsőség mindörökké!

A „gyülekezet” nem egy olyan hely, ahol egyénenként „kaphatunk” egy kis közösséget, hogy mindannyian feltöltődjünk, és megélhessük a jóravaló, magányos keresztyén élet küldetését.

A „gyülekezet” egy együttes dolog… sok keresztyén együtt egy folyamatban lévő, megszégyenítő, gyakran megalázó, kudarccal teli szellemi kalandban, ahol emberi fő soha sem irányít vagy dominál, hanem ahol Jézus Krisztus a FEJ! Élő és aktív vágyakozás Utána, nem úgy, hogy te meg te meg te meg te meg én, külön-külön… hanem MI, együtt!

forrás: http://www.billheroman.com/2006/02/what-is-church.html

Mi a gyülekezet?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.