Mi hever romokban

Mi hever romokban?

A láthatatlan gyülekezet, amely Szellembe merített emberekből áll, maradandó, nem lehet tönkre tenni; ellene “még a pokol kapui sem vesznek diadalmat”.

A helyi közösség sajnos valóban állhat romokban; de helyre lehet állítani, ahogyan azt Isten kegyelméből már számtalanszor láthattuk – például Korinthusban.

Az egyetlen másik érintett intézmény a felekezeteknek az az agglomerációja, melyet “Kereszténységnek” neveznek. Ezt viszont az Új Szövetség nem ismeri el – egyáltalán nem Istentől való: és amiatt, hogy ez “romokban hever”, nem kell sajnálkoznunk. (G.H.Lang)

forrás: http://www.worldofquotes.com/author/G.+H.+Lang/1/index.html

Mi hever romokban” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Örülhetünk, hogy a Gyülekezet emberi szemmel nem látható, materiálisan nem érzékelhető. Erősítsen minket, hogy ennél fogva alulról jövő kezdeményezésekkel sem lehet megsemmisíteni.
  Atyánk előtt kedves és szép, a szeretett Fiúban tökéletes. Szent helyről hívott ebbe
  a Testbe szent hívassal, Szent Szellem által “lefoglalózva”, szentek közösségét alkotva, az angyal világ nagy ámulatára. Új élet Krisztusban!
  Ez a drága kincs cserép edénybe helyeztetett, amit az ősi ellenség rögtön ki is használ, amit tenni tud, azt meg is teszi. Ennek látjuk szomorú következményeit gyülekezeteinkben. Elvész a bizonyságtétel ereje, pislákol a hit, sokszor romokban a békesség…
  Ám minden helyi közösségben vannak, akik fel tudnak kiáltani Istenünkhöz…
  Kérjünk velük együtt Mennyei Atyánktól szellemi éberséget – ebben a korszakban különösen is rászorulunk -, hogy meg tudjunk erősödni, hogy ragyogni tudjunk mint fénylő csillagok, hogy ne legyen fontosabb Isten Igéjénél semmi.
  Mennyei elhívás, mennyei táplálék. Ez tart Életben.

  Kedvelés

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.