Járnak és nem fáradnak el

“Természetadta hajlamunk szerint azt gondoljuk, hogy kivételes dolgokat kell tennünk Istenért: de nem kell. A hétköznapi dolgokban kell rendkívülinek lennünk, szentnek a megszokott helyeken, a hétköznapi emberek között, és ezt nem lehet öt perc alatt megtanulni.”

“A hívő élet legfontosabb része nem a munka, amit Istenért végzünk, hanem az Istennel való kapcsolat, és a környezetre gyakorolt befolyás és tulajdonságok, amit ez a kapcsolat eredményez. Ez minden, amire Isten kéri, hogy figyeljünk oda, és éppen ez van folytonos támadásnak kitéve.”

“A völgy számára vagyunk alkotva, a közönséges dolgok számára, amelyekben vagyunk, és éppen ott kell megállni a helyünket.”

“Nem a hegycsúcsok vagy napfelkelték vagy az élet egyéb szépségei számára teremtettünk – ezek egyszerűen csak az ihletettség pillanatait szolgálják. A völgy számára vagyunk készítve, és az élet közönséges dolgai számára, ahol be kell bizonyítanunk erőnket és állóképességünket.”

“A hitnek az élete nem az, hogy szárnyra kelünk, hanem az, hogy járunk és nem fáradunk el.”

“Akik leginkább hatással vannak ránk, nem azok, akik lyukat beszélnek a hasunkba, hanem azok, akik úgy élik az életüket, mint csillagok az égen, vagy mint liliomok a völgyben, teljes egyszerűségben és természetesen. Az ilyen életeknek van formáló hatásuk.”

forrás: Oswald Chambers, http://www.goodreads.com/author/quotes/41469.Oswald_Chambers

 

 

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.