91. Zsoltár

“Azt mondom az Úrnak, én oltalmam, váram, Istenem, Őbenne bízom.” Zsolt. 91:2.

Úgy tudjuk, hogy ezt és az előző Zsoltárt Mózes, „Isten embere” írta, és mindegyik Zsoltár Izraelnek az Egyiptomból való kijövetelével lehet kapcsolatban. A „Mindenható árnyékában nyugodni” Urunk szavaira emlékeztet, amikor azt mondta: „Hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképen a tyúk egybegyűjti kis csirkéit szárnya alá, és te nem akartad” (Máté 23:37). Bunyan azt mondja, hogy a tyúknak négy féle hívása van: az első, amikor közeledik az este, a második, amikor valami csemegét talál, a harmadik, amikor veszély fenyeget, és héja közeledik, a negyedik pedig a kicsinyei iránti szeretet hívása, amikor szárnyai alatt akarja érezni őket. Ma Isten mindegyikünket hív: Jöjjetek, gyermekeim, legyen az Én jelenlétem, az Én közelségem, az Én állandó őrzésem rejtett helye a ti otthonotok; mert aki a Felségesnek rejtekében lakozik, Isten szárnyai alatt nyugszik. Amikor közeledik az éjszaka, amikor alig van élelem és pénz, amikor a héja a magasban kereng készen arra, hogy lecsapjon, amikor nyomaszt a magány vagy elhagyatottság, halljuk meg Istenünk és Atyánk kicsinyeinek szóló hívó hangját, hogy nyugodjunk szárnyai árnyékában.

Isten kész megőrizni minket minden utunkon. Közülünk sokan úgy hiszik, hogy Isten valahogyan végül célba visz minket, de nem számítunk arra, hogy feddhetetlenül meg tud őrizni; azt reméljük, hogy a Mennybe jutunk, de útközben megverettetünk és kifosztatunk. Istenünk bizonyára ennél sokkal jobbról gondoskodott! Meg tud őrizni attól, hogy engedjünk szenvedélyes vágyaknak, féltékenységnek, gyűlöletnek, büszkeségnek és irígységnek, valamint durva bűnöknek.

Az ígéret világos: „Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadban” (11. vers) – a hétköznapi tennivaló útján, emberekkel való érintkezéseinkben, az áldozat és szenvedés útján, vagy lehet, hogy Isten a szolgálat útjára vezet minket. Egyszerűen és alázattal kérjük a 91. Zsoltár ígéreteinek beteljesedését. Ő válaszolni fog imáidra. Ő veled lesz a háborúságban. Megelégít téged hosszú élettel, vagy rövid de tartalmas élettel, és meg fogja mutatni neked az Ő szabadításának csodáit.

Uram, Te légy bennem, hogy megerősíts; kívülem, hogy megtarts; fölöttem, hogy oltalmazz; alattam, hogy fenntarts; előttem, hogy vezess; mögöttem, hogy megőrízz az eltévelyedéstől; körülöttem, hogy védelmezz. Ámen.

forrás: F. B. Meyer devotional

91. Zsoltár” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.