A fazekas kezében

“Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?” (Róma 9:20-21). “Atyánk vagy Te, mi sár vagyunk és Te a mi alkotónk, és kezed munkája vagyunk mi mindnyájan.” (Ézs. 64:8)

Isten mindig formál és az Ő képére alakít bennünket. Néha ez fájdalmas folyamat. A formálás folyamatát követően valami horpadás vagy hiba keletkezhet az agyagon, vagy megkeményedik. A fazekasnak össze kell törnie az edényt, és az egészet újra kell kezdenie. Vizet kell adnia az agyaghoz, hogy újra meglágyítsa azt, és addig kell gyúrnia, amíg meg nem lágyul és formálhatóvá nem válik. Ez sok időt vesz igénybe. Ezután az edényt tűzben kiégeti, hogy erős legyen. Az agyag nincs olyan helyzetben, hogy megmondhassa a fazekasnak, mit tegyen vele. Az agyag átengedi magát és nyugodt marad a fazekas kezében. Csak akkor mozdul, amikor a fazekas keze úgy irányítja.

Készségesnek kell lennünk, hogy megengedjük Istennek, formáljon minket. Isten egy gyönyörű, tisztességre méltó edényt készít belőled. Isten összetört embereket használ. A többiek túlságosan magabiztosak és önmagukra támaszkodnak. Először össze kell törnünk, mielőtt a fazekas házában hasznos edények lehetnénk. A legjobb kezekben vagy! Bízz Benne!

forrás: http://peperonity.com/go/sites/mview/hetouchedme/12906162;jsessionid=A45DDE7F9CD662F7BB39E5E7293B0916.cdb02

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.