Legeltessétek az én juhaimat

Kit Mays, 2019. aug. 13. Részlet

(…) Péter azt mondta, te tudod, hogy szeretlek, Uram! És az Úr azt felelte neki: Legeltesd az én bárányaimat! Legeltesd az én juhaimat! Vigyázz az én juhaimra! Tápláld őket! Testvérek, az Úr azt kérdezi tőlünk: Szeretsz te engem? És ha nem tudsz azonnal felelni, ha nem ismered a valóságot ezzel kapcsolatosan, nem kell magadba fordulnod, hanem jobban meg kell ismerned Isten irántad való szeretetét. Mondhatod azt: Uram, én tudom, hogy megváltottál és tudom, hogy szeretnem kellene Téged. Uram, azt mondtad, hogy mi szeretünk, mert Te előbb szerettél minket. Mutasd meg újból a Te hatalmas szeretetedet. Engedd meg, hogy újból megtapasztaljam azt a hatalmas szeretetet. Uram, hogyan szerethetnélek, ha nem látom a te hatalmas szeretetedet irántam. Én el vagyok veszve, kemény a szívem és hálátlan vagyok. De nem akarok hálátlan lenni. Be akarok töltekezni a te szereteteddel és úgy akarlak szeretni, ahogy te szeretsz engem. Uram, van bennem valami, mert Te váltottál meg. És nem lehetne üdvösségem, ha egy bizonyos pillanatban nem láttam volna a Te hatalmas szeretetedet.

Hogyha benned van az a nagy szeretet, amivel az Úr Jézus is szeret téged, akkor önmagadat tudod adni a szentekért. És azokért is, akik nincsenek megtérve. Mert ők is olyan férfiak és nők, akikért meghalt az Úr Jézus. Ha nem teszed ezt az Úr Jézus iránti szeretetből, akkor nem tudod Őhozzá vinni őket, és nem tudod megajádékozni azzal a hatalmas ajándékkal, hogy ők is találkozhassanak Vele és szerethessék Őt.

Ez egy dolog, de elmondom, hogy a ti testvéreitekkel, akikkel most együtt vagytok ezen a helyen, áldásul lehettek egymás számára. Lehet, hogy nem szoktátok áldani egymást, lehet, hogy csak azokat szoktátok áldani, akik nektek rokonszenvesek, akik közel állnak hozzátok. Lehet, hogy csak a ti családtagjaitokat szoktátok áldani. De ez most már nem számít. Amit ettől arrafelé tennetek kell az, hogy azt mondjátok az Úrnak: Uram, a te kedvedért legeltetni fogom, táplálni fogom a te bárányaidat. Legeltetni fogom a te juhaidat, pásztorolni fogom a te juhaidat. És mit jelenthet ez a gyakorlatban? Kezdheted azzal, hogyha az Úr ezt mondja a te szívedben, hogy hívj meg valakit ebédre, akkor te a szó szoros értelmében megeteted őt. Egy másik lehetőség, hogy valaki gyermekére vigyázol, hogy arra az időre felmentsd az ő édesanyját; vagy jóságot nyilvánítasz ki egy szent iránt vagy talán csak annyi, hogy szóba állsz valakivel az összejövetel után; vagy imádkozol valakiért titkon. Kérheted az Urat, hogy helyezzen valakit a szívedre és utána imádkozzál, hogy az Úr adjon kegyelmet, hogy kitarthass az imádkozásban őérte. És imádkozhatsz, hogy az Úr mutassa meg, hogyan tudod kifejezésre juttatni a szeretetedet iránta.

“Szeretsz engem?” Testvérek azt kérdezem: szeretitek az Urat? Legeltessétek az én juhaimat. Néha a legeltetés azt jelenti, hogy a vállaidra veszed, és úgy hordozod, hogy bekötözöd az ő sebeiket, hogy gyógyszert adsz nekik, amit ők nem akarnak bevenni, amikor betegek; helyreigazítod őket, korán felkelsz, és későn fekszel. Lehet, egyesek közületek évek óta teszitek ezt. Ó, Istennek türelmessége! Milyen nagyszerű az Ő türelme! Néha a legeltetés azt jeleni, hogy legyél példakép egy ifjúnak. Olyan nagy szükség van arra, hogy legyenek olyan emberek, akik példaképek a nyáj számára. Hogy érdekeljen valaki. És ne csak alkalomadtán, hanem valóságosan. Mi neveljük a gyermekeinket, tanítgatjuk, időt szánunk rájuk, rájuk költjük a mi életünket, és így felnövekednek. És visszatekintve azt gondoljuk: ezt nem kellett volna így tegyem, vagy többet kellett volna foglalkoznom azzal. Testvérek, vannak köztünk fiatalok, akiknek szükségük van a mi segítségünkre, szükségük van egy igaz barátra. Testvérnők, akik már idősebbek vagytok, arra lettetek elhívva, hogy tanítsátok a fiatalabbakat, hogyan szeressék az ő férjeiket és hogyan gondoskodjanak az ő gyermekeikről. Testvérnők, akinek nincsenek gyermekeitek, vannak olyan fiatalok, akinek szükségük van hívő nagynénire, aki áldhatja őket, aki megmutathatja az előre vezető utat.

Az Úr csodálatos módon helyreállította Pétert és útmutatást adott, arra, hogy hogyan fejezze ki, hogyan nyilvánítsa ki a szeretetét az Úr iránt. Nem ismered eléggé az Úr szeretetét. Nem tapasztaltad meg eléggé az Ő hatalmas szeretetét olyan mértékben, hogy valóban ismerd Őt. A te szíved nem ég érte, úgy, mint egykor. A te szereteted nem az az üde, friss, első szeretet. Nem kell ebben az állapotban maradnod. Nem kell, hogy kemény maradj, nem kell, hogy a szíved egy öreg, fáradt szív legyen. Ő úgy fog feléd jönni, mint a tavaszi eső, ami megöntözi a földet. Közeledni fog hozzád, ahogy nem gondolod, és kézbe veszi a te elöregedett és megtört szívedet, és átformálja, hogy élhessen Neki. “Én közel vagyok a megtört szívűekhez”.  Nem kell ilyennek maradnod, de meg kell találnod a módját annak, hogy hogyan nyilatkozzál meg. Nem fizetned kell érte, hanem ezt kell mondanod: Uram, engedelmeskedni akarok! Jobban meg kell, hogy ismerjelek, és azt akarom, hogy az én szívem birtokba vehesse az egész örökséget, amit készítettél. Szeretni akarlak Téged, és szeretni akarom a te népedből valókat, úgy, ahogy te szereted őket, és ezt nem az ő kedvükért, hanem a Te kedvedért. Sok tennivalód van velem. Meg kell változtatnod az én szívemet, abból az állapotból, ahogy most van arra, amilyennek lennie kellene. De Te vagy a mindenható Isten!  És megmutattad az irántam való szeretetedet, még amikor én a Te ellenséged voltam, egy bűnös ember, és azt ígérted, hogy tökéletesen üdvözíteni tudsz egészen a végig. És azt mondtad, hogy a Te célod az, hogy én növekedhessem a Krisztus teljességére. Uram, lesz egy menyegző, és Te meghívtál erre a menyegzői lakomára, arra hívtál, az én testvéreimmel együtt, hogy felöltsem magamra azokat a fehér ruhákat, amik a szentek igazságos cselekedetei. És arra hívtál, hogy készülődjek. Hogy készüljek arra az örömteljes lakomára. (…)

teljes cikk letöltése:

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.