Fuss gyorsabban! Ez az utolsó kör!

T. Austin-Sparks

Az apostol ezért sürget: “Még jobban igyekezzetek, hogy elhívásotokat és kiválasztásotokat biztossá tegyétek” (2Pt 1,10, angolból). Az apostol ezt a képet a görög világban ismert versenyekből, az olimpiai játékokból vette. Ahogy a futók haladtak előre a versenyben, a pálya egy bizonyos pontján egy kanyar következett, és ettől a ponttól kezdve elkezdődött az utolsó kör. És amikor befordultak abba a kanyarba, onnan már látták a célt, látták a kitűzött díjat, és a szakasznak éppen azon a pontján ki volt téve egy szurkoló jelmondat, egy biztatás, amely magyarul azt jelenti, “Gyorsíts!” Amint kijöttek a kanyarból, és meglátták ezt a buzdítást, az ott összegyűlt tömeg kiabálva biztatta őket, és mindent megtettek azért, hogy ezek a szavak élő, erőt adó szavakká váljanak számukra: “Gyorsítsatok! Már látni a célt, nehogy most esettek ki a versenyből, ez az utolsó kör!”

Az apostol ezt a képet használta fel, és így szólt: “Még több igyekezettel tegyétek elhívásotokat és kiválasztásotokat biztossá. Már az utolsó kört futjátok; ne most essetek ki, ne itt adjátok fel – húzzatok bele!” Vajon nem ez Pál lelkülete is? “Testvéreim, én magamról nem gondolom, hogy már elértem volna, de egyet cselekszem: azokat, amelyek mögöttem vannak, elfelejtve, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nekifeszülve célegyenest futok Isten felülről való elhívásának jutalmáért, amely Krisztus Jézusban van … kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem” (Fil 3,13-14.8.). Gyorsítok, minden igyekezetet beleadok.

Látjuk, mi a kitűzött díj és mi a cél. A Hébereknek írt levél azt mondja nekünk: “Azért, szent testvérek, mennyei elhívás részesei … Azt azonban látjuk, hogy Jézus, dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg, … aki sok fiat vezet dicsőségre” (Héb 3,1. 2,9-10). Tehát a trón az, a kiválasztottak közös dicsősége az – és ez azok számára van, akik fiúságra és érettségre jutnak, akik szorosan az Úrral járnak. Ma bizonyosan ez az Úr népének szól: Gyorsíts! Minden igyekezetet adj bele!

A hang, amely kicseng a többi közül, és amely mindenütt visszhangzik: az a fiúság, az örökség, a trón, a Vele való társközösség a dicsőségben, irányító feladatainak támogatása céljára, az eljövendő korszakban.
Az Úr helyezze a szívünkre, hogy mi a sürgős az Ő számára, és adjon világos megértést arra vonatkozóan, hogy mit akar Ő mondani nekünk és általunk az Ő népének.

forrás: https://www.austin-sparks.net/english/books/006379.html

Fuss gyorsabban! Ez az utolsó kör!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.