Az Úr által vezetett élet

Radu Gavrilut 

Részlet Az Úr által vezetett élet igeszolgálatból

Miután az Úrhoz tértem, meg voltam győződve arról, hogy az embernek nincs szabad akarata, és Isten azt tesz, amit akar. Ha Ő akarja, tesz valamit, ha nem akarja, akkor nem tesz, és az embernek semmi felelőssége nincs. Nem mondtam ezt, de így hittem, és természetesen ez a gondolkozásmód hatással volt az életemre és azokra, akik velem voltak. De az Úr irgalmas volt hozzám, és amikor az Úr megérintette a szemeimet, hogy lássak, akkor megértettem azt, ami az Igében van, hogy az Úr Jézus amikor a hazájában volt, nem tudott csodákat tenni, mert az ottaniak hitetlenek voltak. Az Úrnál nincs olyan, hogy Ő ne tudna valamit is megtenni, hanem ott Ő úgy akart eljárni, hogy az élet, a munkálat velük együtt, az ő közreműködésükkel történjen. Nem értettem ezt, de egy nap az Úr kinyitotta a szemeimet, hogy láthassak. És első alkalommal láttam azt, hogy Ő azt akarja, hogy minden ember eljusson az igazság megismerésére, hogy eljusson a megváltásra, de ahhoz, hogy ez a dolog megvalósuljon, nekünk kell imádkoznunk, könyörögnünk, közbenjárnunk minden emberért.
Tehát nemcsak annyi a hívő élet, hogy az Úr ide vagy oda akar vezetni bennünket – ez is nagyon fontos. Hasonlóan fontos az is, hogy Ő a szűk látókörű, saját gondolataikban rekedt embereket ki akarja szabadítani, hogy legyenek készek elfogadni bármely érintését az életükben. Elképzelhetjük, hogy mekkora forradalom lesz egy ember életében, amikor az Úr megérinti és tudatára ébred annak, hogy azt kell tennie, amit az Úr mond. Amikor ezt a dolgot valaki megérti, akkor senki másra nem tekint, csak az Úrra, és azt teszi, amit tennie kell. Tehát az Úr által vezetett élet egy olyan élet, amely megszabadít a rabságból.

Sok ilyen helyzeten mentem keresztül, és láttam hogyan munkálkodik az Úr. Találkoztam olyan személyekkel, akik az ő gondolkozásmódjukban le vannak ragadva, és életük végéig fix elképzeléseikben maradnak. De találkoztam olyan tanítással is, hogy minden az elhívástól függ: ha az Úr elhívott, Ő mindent megtesz azért, hogy véghezvigye az Ő elhívását. De ez a dolog ellentmond a Bibliának, mert azt mondja, hogy a farizeusok és az írástudók meghiúsították Isten tervét az ő életükre nézve. Az Úr Jézus elhívta az embereket, a tanítványokat: jöjjetek én utánam. És ők azt mondták: Engedd, hogy előbb ezt és ezt tegyem – és nem követték Őt. A földi élettel kapcsolatos dolgokat fontosabbaknak találták, mint az Úr követését. Szabadoknak kell lennünk minden olyan tanítástól és elképzeléstől, amely megkötöz, és amitől nem látjuk Isten tervét.

A másik dolog, amit szeretnék megemlíteni az, hogy amikor Dávid a pusztában volt, sok helyre betört, sok harcot vívott, ment egyik helyről a másikra. Nem olvassuk, hogy megkérdezte volna az Urat. Jött és ment. Nagyon sok helyzet van a mindennapi életben, amikor az Úr azt várja, hogy elindulj és tedd a dolgodat. De ezt nem tudod tenni, ha nincs átadott életed, és az Úr nem formálhatott téged. Ha az Úr nem vette kezelésbe az akaratunkat, akkor nagyon nehéz megtenni ezt a dolgot.

Látjuk Mózest is. Isten elhívta. A pusztai negyven év alatt sok helyzeten ment keresztül. Az Úr foglalkozott vele. Mikor az Úr el akar küldeni valahová, előtte minden szempontból Őneki kell kezébe vennie az akaratunkat. Összetört emberré kell válnunk. Amikor összetört ember vagy, akkor tud az Úr vezetni. Nemrégen egy testvér megkérdezte tőlem, hogyan mentem el Margittáról, volt-e valamilyen speciális vezetésem. Azt mondtam: az Úrral jártam, sokat hibáztam, voltak bukásaim is, de féltem az Urat, megvolt bennem az Úr iránti tisztelet. Az Úr úgy vezette a körülményeket, hogy egy adott pillanatban tudtam, hogy el kell költöznünk Nagyváradra. Nem olvastam ezzel kapcsolatosan igeverset a Bibliából, amely azt mondta volna, hogy el kell mennem Váradra. Az sem volt, hogy az Úr nagyon világosan mondta volna nekem: Nagyváradra kell menned. Egyszerűen a bensőmben az évek folyamán egyre világosabb lett, hogy ezt kell tennem. Felkeltem, elmentem. Nyugalmam és békességem volt, tudtam, hogy ez az Úr akarata, és sosem kételkedtem e dolog felől.

Szükségünk van az Úrtól való ítélőképességre, hogy meg tudjuk különböztetni a dolgokat. Az Úr az, Aki munkálkodik, és ezt megadja. Amikor megkaptuk, és benne vagyunk egy bizonyos helyzetben, akkor tudni fogjuk, hogy ez az Úrtól van-e vagy sem, mert az Úr belső nyugalmat és békességet ad. Például volt olyan helyzet, amikor nem kaptam konkrét igét, de az érintés, a világosság egyszeriből, egy szempillantás alatt jött. És reggel, mikor felébredtem, tudtam nagyon világosan, hogy ezt a lépést meg kell tennem. Máskor viszont, ahogyan kezdtem engedelmeskedni, egyszerűen az Úr által készített körülmények, helyzetek, lehetőségek alapján azt láttam, hogy az Úr munkálkodik.

Ő azt akarja, hogy helyesen tudjuk megítélni a helyzeteket, hogy Tőle kapott szellemi ítélőképességünk legyen. De mielőtt meg tudnád ítélni a helyzeteket, bizonyosnak kell lenned, hogy az adott választásban nincsenek rejtett dolgaid, nincsenek önző vágyaid vagy ambícióid, hanem tudod, hogy egyszerűen ez az Úr akarata, és ezek az Ő érdekeit képviselik. Ilyen módon tudsz végül menni előre, és látni fogod, hogy az Úr veled van és megáldja a tevékenységeidet. De van egy veszély is ebben. Mert ha az Úr nem foglalkozott veled, ha az életedben a dolgok nincsenek kezelve, akkor rossz irányba indulhatsz el. Tehát elsőrendű fontosságú a Szellem munkája benned. Ő elkezd munkálkodni, elkezdi megmutatni, felszínre hozni a dolgainkat, és kezelésbe veszi az életünket, hogy eljussunk oda, hogy nyitottak, készek legyünk arra a munkára, amit Ő akar elvégezni az életünkben.

Testvérek, hogy személyesen meg tudjuk hallani az Úr szavát, szükség van valamire. Ebben a zajos, lármás világban amikor reggel felkelsz, már az elméd tele van a napi dolgokkal, amit aznap kell megtenned. Sietve imádkozol és elindulsz munkába. Nem volt időd, hogy meglásd, meghalld, mit mond az Úr. Mit akar az Úr szólni? Mit akar este az összejövetelen szólni? Ő néha csak néhány szót szól hozzád. Nem részletezi a dolgokat. Időre van szükség, hogy az Úr előtt maradjunk, és Ő tudjon szólni a szíveinkhez. Ez nem megy, ha te nem szánsz időt arra, hogy hallgasd Őt, hogy meglásd mit mond Ő. Mi az Ő Igéje? Mit akar Ő munkálni közöttünk ma?

teljes igeszolgálat letöltése: Az Úr által vezetett élet

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.