Az előttünk lévő örömért

A. B. Simpson

forrás: Simpson Devotional

“Minden erővel megerősíttetvén az Ő dicsőségének hatalma szerint minden kitartásra és hosszútűrésre örömmel” Kol. 1:11.

Pál, az apostol, azért imádkozik a kolossébeli szentekért, hogy legyenek minden erővel megerősítve, az Ő dicsőséges hatalma szerint, minden türelemre és hosszútűrésre, örömmel (angolból).

Egy dolog tűrni és mutatni, hogy arcunk minden izma megfeszül, és közben mintha azt mondanánk, “Miért nem érez már velem együtt valaki?”

Más dolog viszont tűrni a keresztet, megvetve annak szégyenét, az előttünk lévő örömért.

Az Úr kertjében vannak bizonyos fák, amelyek nem félnek, ha hőség következik, és a levelük zöld marad; és a száraz esztendőben nem rettegnek, sem a gyümölcsözéstől meg nem szűnnek (Jer. 17:8). Fordítsuk hát arcunkat a felkelő nap felé, és ha felhők jönnek, használjuk őket arra, hogy szivárvány keletkezzen.

Nem sokáig lesz már dicsőséges alkalmunk arra, hogy örvendezzünk a nyomorúságban és türelmet tanuljunk. A mennyben nem lesz semmi, ami hosszútűrésre taníthatna minket. Ha itt most nem tanuljuk meg ezt, akkor a legragyogóbb korona nélkül kell majd beérnünk örökké, és vissza fogunk kívánkozni egy időre éppen azokba a körülményekbe, amelyekből most olyan nagyon meg akarunk szabadulni.

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.