A Gyülekezet – Isten gondolata szerint

T. Austin-Sparks

Isten gondolata nem a keresztyénség; nem is olyan gyülekezetek, amelyek a keresztyénség szervezett központjai; nem is a keresztyén tanítás és vállalkozás propagálása. Isten gondolata az, hogy legyen egy olyan népe itt a földön, akikben és akik között Krisztus a minden, és Ő van mindenekben. Ez a Gyülekezet.

Felül kell vizsgálnunk a gyülekezetről alkotott elképzeléseinket. Isten gondolatában a Gyülekezet az Úr Jézus Krisztus abszolút főhatalmával kezdődik és végződik: és amit Isten mindig keres az, hogy az Ő népe közül összegyűjtse azokat, akik a legteljesebben meg fogják valósítani az Ő gondolatát, és az Ő örökkévaló vágyának megelégítésére lesznek, hogy az Úr Jézus legyen mindenben az első, és Ő legyen minden, mindenekben. Istent nem az úgynevezett ’Gyülekezet’ nagyszerű intézménye érdekli, hanem Ő azokkal van, akik önmagukban alázatosak és összetört szívűek, akik az Ő szavát rettegik, és akiknél az Úr Jézus az imádat és hódolat egyetlen és kizárólagos tárgya. Ők elégítik meg Isten szívét. Az Ő számára ők jelentik örökkévaló keresésére a választ.

Az Isten gondolata szerinti Gyülekezetben egyetlen új ember van, nem pedig egy kombináció, ahol Anglikánok, Methodisták, Baptisták, Kongregacionalisták és minden egyéb felekezet összejön és arra az időre félreteszik különbségeiket; ez nem a Gyülekezet. A Gyülekezetben ezeket a különbségeket nem egyszerűen csak elfedik arra az időre, amíg együtt vannak, hanem nem is léteznek, mert egy Test van  és egy Szellem. A Gyülekezet ez: „Krisztus minden, mindenekben.”

Számunkra, ott kell legyen a közösség, ahol az Úr Jézus felmagasztaltatik. Ott kell legyen a közösségünk, ahol Isten legteljesebben megkapja azt, ami az Övé, ahol Krisztus minden, mindenben. Nem szabad, hogy a hagyományok megkötözzenek bennünket, vagy olyan dolgok, amelyek követeléssel élnek és nevet szereznek. Ahol az Úr leginkább felmagasztaltatik, ott kell a szívünknek is lennie; ahol minden más egyetlen dolognak van alárendelve: hogy Jézus Krisztus legyen minden, mindenben. Ez Isten gondolata a Gyülekezetről, és ez legyen az a hely, ahová a szívünk húz. A hely, ahová Isten az Ő bizonyságát helyezni fogja, és ahol ennek a bizonyságnak hatása lesz másokra, ott lesz található, ahol az Úr Jézust legjobban tisztelik.

“A Gyülekezet az, ahol Krisztus a Fej.”

Forrás: Christ – All, and in All

A Gyülekezet – Isten gondolata szerint” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.