Keltsd életre a te munkádat, ó Uram

Christian Chen (2015)

… Néró üldözte a római keresztyéneket. „Ha olyan mennyei életet élnek, küldjük akkor őket a mennybe.” De 300 évvel később a Római Birodalomban már minden második ember keresztyén volt. A Római Birodalom meghódította a világot, az Evangélium pedig meghódította a Római Birodalmat …

Az Egyesült Államokat bibliai értékrend szerint alapították. Hittek egy demokratikus rendszerben. És a bibliai értékek még a nem-hívőkre is befolyással voltak. Az alapító atyák azonban nem gondolták, hogy a gyülekezet, az egyház csődöt fog mondani. Honnan tudjuk, hogy az egyház kudarcot vallott az Egyesült Államokban? A dolog nagyon világos: az 50 államból 36 rokonszenvez az egyneműek házasságával. Az államok többsége miért rokonszenvez az egyneműek házasságával? Más szóval, a többségük sohasem gondol a bibliai értékrendre. Ez jelenti a gyülekezet, az egyház kudarcát. Fenntartjuk a külső látszatot, de nem éljük meg a belső tartalmat. Megigazult életet élünk? Megszentelődött életet élünk? Megdicsőült életet élünk? Milyen bizonyságtételünk van? Még a keresztyének között is, összetört, széthullott családok vannak itt is, ott is. Ez nagyon jó ürügyet szolgáltat az emberek számára a hívőkkel szemben.

Eleinte nem volt ilyen probléma az Egyesült Államokban, mert a többségük hitt az Úrban. A gyülekezet megtartotta, megőrizte a bizonyságát. Még a közöttük élő néhány hitetlen is tisztelte a törvényt. Figyelembe vették azt az értékrendet. De sajnos, amikor visszatekintünk, megértjük, hogy a keresztyéneket miért üldözték: mert az életük más volt. El fog jönni az idő, ha hűséges vagy, el kell mondanod a testvéreidnek, hogy ha igazán követed Isten szavának példáját, ha igazán megdicsőült életet élsz, ha valóban a mennyet éled itt a földön, akkor ennek az lesz az eredménye, hogy üldöztetésen fogunk keresztül menni, éppen úgy, ahogyan a történelemből látjuk. De hála az Úrnak, azok után az üldöztetések után, Isten megújította, életre keltette az Ő munkáját, és az Evangéliumot mindenhol hirdették. Mindenhol menny volt, mindenhol bibliai értékrend volt. „Keltsd életre munkádat, ó Uram!”

Urunk idejében, amikor eljött az idő, a mi Urunk meghalt a kereszten, ezért „az igaz az ő hite által él” (Habakuk 2,4). Megigazíttattunk, megszentelődtünk, megdicsőítettünk. De ne lepődjünk meg. Ma, a mostani időkben már elkezdtünk visszatérni abba a korszakba, abba az időbe, ami az Evangéliumot megelőzően volt. Isten gyülekezete rettenetesen csődöt mondott Isten előtt. Ma megosztottak vagyunk, egymással harcolunk, és elfelejtettük a Biblia tartalmát, lényegét. Ha valóságosan csodálatos életet élünk, akkor az egész világnak meg kellene változnia. Kétezer év után, ma vannak, akik azt mondják, az egyneműek házassága a föld törvénye. Ezt mondják az Egyesült Államokban. De ne feledjük, egy szót tegyünk még hozzá: az egyneműek házassága a pogányok földjének törvénye.

Ha visszamegyünk Néró korába, ha visszamegyünk Tibériusz császár korába, ott ez nem okozott gondot, ez volt a föld törvénye. De az Evangélium után a világ az ígéret földjévé változott. Sok országban ezért nincs ott ez a fajta törvény, de most, amikor a törvény megtörténik, főleg az Egyesült Államokban, mi ennek az üzenete, testvérek? Adja az Úr, hogy megtérjünk Őelőtte! Ne vádoljuk a demokratikus rendszert! Ne vádoljuk a legfelsőbb bíróságot! Fel kell tennünk egy kérdést: 50 államból 36 miért ért egyet az egyneműek házasságával? Hol van a bibliai értékrend? Hol van a gyülekezet? „Keltsd életre a te munkádat, ó Uram, évek közepette keltsd életre!” (Habakuk 3, 2)

Urunk idejében, és Pál idejében, az üzenet világos volt: „Az igaz pedig az ő hite által él.” Ezért mentek át üldöztetésen. Ma ez egy csodálatos kihívás. Sok fiatalt látok itt ma. Készek vagytok felvenni ezt a kihívást? Mertek így imádkozni: Uram, keltsd életre a te munkádat? A gyülekezet megújulása előtt engedjük, hogy az Úr bennünket elevenítsen meg és újítson meg. Miért élünk? Hiszen halált érdemeltünk volna. Azért élünk, mert megigazíttattunk, megszenteltettünk, megdicsőítettünk. Hadd emlékeztessen az Úr bennünket az Evangélium munkájára.

forrás:

 

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.