Rejtekhely szél ellen

Watchman Nee:

“Miért csüggedsz el lelkem? Miért nyugtalankodsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én Néki, az én Szabadítómnak és Istenemnek” Zsolt 42:11
Sok hívő túlságosan az érzései alapján él. Ha ma örülnek és boldogok, azt mondják, Isten igazán megáldotta őket. Ha azonban hidegek és el vannak csüggedve, akkor szinte mindegyik azt fogja mondani, ‘Honnan tudhatom meg, hogy hol van Isten?’ Így sok hívő az érzéseire támaszkodik; és amint az érzés elmúlik, meginognak, elbizonytalanodnak. Ez azt bizonyítja, hogy nem ismerték meg az Urat igazán. Mennyire szükséges, hogy Isten gyermekeit az Úr elvezesse oda, ahol érezzék bár magukat hidegnek vagy hévnek, csüggedtnek vagy lelkesnek, nem fog problémát jelenteni a számukra, mert Istent minden érzésnél mélyebben ismerik. Kívülről bár változnak az érzések, legyen az öröm vagy fájdalom, de van belső ismeretük Istenről. Csak az ilyenek maradnak megingathatatlanok minden olyan körülményben, amely meg akarná rázni és eltántorítani hitüket.

forrás: http://www.c-f-p.com/

C.H. Spurgeon:

“És egy férfi lesz rejtekhely a szél ellen, és oltalom a vihartól” Ézs. 32:2 (angolból, Darby fordítás). Hogy ki ez a férfi, mindnyájan tudjuk. Az utolsó Ádám, a mennyből jött Úr, a fájdalmak férfia, az Emberfia. Milyen biztos rejtekhely ő népe számára! Saját magát teszi ki a tomboló szél teljes erejének, csakhogy megvédje a benne rejtőzőket. Így menekültünk meg Isten haragjától, és meg kell menekülnünk az emberek dühétől, az élet gondjaitól és a halál rettenésétől is. Miért állunk hát kint a szélben, amikor olyan könnyen biztos menedéket találhatunk az Úrnál? Meneküljünk hát hozzá, és találjuk meg nála a teljes békességet.

A bajok szélfúvása gyakran mindent elsodró viharrá fokozódik. Ami erősnek és állandónak látszott, meginog a szélviharban, és földi reménységeink egymás után omlanak össze. De a mi Urunk Jézus, a dicsőséges Emberfia olyan biztos menedék a számunkra, hogy semmiféle vihar nem sodorhat el bennünket. Benne elrejtőzve biztonságban várhatjuk meg a vihar elvonulását. Rejtőzzünk el ma nagy Menedékünkben, és szívünkben hálaadással énekeljünk védelme alatt.

Áldott Úr Jézus, szeretünk Téged! Te vagy menedékünk a viharban!

forrás: Isten ígéreteinek tárháza

 

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.