Isten, és nem Google

Noelle lányom kipirosodott szemmel jött haza az iskolából. Tudjátok, rögtön mit csináltam? Beírtam a Google-be, hogy „vörös szem”, hogy elolvassam, mik a tünetei és mi a gyógykezelése.

Szerintem ti is csináltatok már ilyet.

Ha van interneted, az olyan, mintha egy orvos lenne ott melletted. Szinte minden problémára található valamilyen útbaigazítás, ami nagyszerű dolog… vagy mégsem?

Egyre inkább internetes adatokra támaszkodunk, ami tönkre teheti Istenre való hagyatkozásunkat. Végtére is, semmi rossz nincs abban, hogy információt keresünk az interneten, de ha Isten helyett állandóan a Google-höz fordulunk, akkor ott valami nagyon nincs rendben.

Emlékeztek a Zsolt 121:1-2. verseire?

„Szemeimet a hegyekre emelem – honnan jön az én segítségem? Segítségem az Úrtól van, aki teremtette a mennyet és a földet.”

Képzeljük el, ha a következőképpen lenne átírva:

„Szemeimet az okostelefonomra emelem – honnan jön az én segítségem? Segítségem a Google-től van, ami minden információt tartalmaz.”  

Valószínűleg, nem értetek egyet azzal a meggyőződéssel, hogy a Google mindenre választ ad, de nagyon sokszor a cselekedeteink az ellenkezőjéről tesznek tanúságot. Online megoldjuk a problémáinkat. A szakértőknél keresünk választ. És csak akkor megyünk Istenhez imádságban, amikor már semmi más nem működik a családunkban.

Ebben a digitális korban, vonalat tudunk kapni. A családod problémáira a válasz nem weboldalakon vagy keresőmotorokban található. Azok a válaszok, amelyekre szükséged van, Isten Szavának régi lapjain található, és abban, hogy Magával, a bölcsesség forrásával beszélünk.

Egy tanulmány szerint átlagosan az emberek naponta 150-szer használják mobil eszközeiket. Képzeljük csak el, ha ennyiszer imádkoznánk! Mi lenne, ha a telefonunk után nyúló megszokott mozdulat helyett Istenhez közelednénk imádságban?

Gondolkodjunk el rajta. Meg tudnál lenni egy teljes napon keresztül úgy, hogy nem beszéltél Istennel? Valószínűleg. Meg tudnál lenni egy teljes napon keresztül mobiltelefon és internetkapcsolat nélkül? Jaj, az már jobban fájna, ugye? Annyira függünk a kalória követőktől, a közösségi oldal bejegyzésektől, a lejátszólistáktól, szöveges üzenetektől és emailektől.

Jusson eszünkbe a zsoltáríró szava: Szemeimet a hegyekre emelem. Nem kell várnunk addig, amíg vakációra megyünk, hogy megtapasztaljuk a természet szépségének megnyugtató hatását. Elmondhatunk egy ötperces imádságot, míg körbe sétáljuk a házat, vagy egyszerűen csak kinézünk az ablakon és beszélgetünk a mindenség Teremtőjével. Van olyan gazdagság, amit csak a csendesség és nyugalom ad meg, de nekünk csak ritkán van türelmünk ahhoz, hogy Istenre várjunk a 140 karakteres tweetek világában.

A bálványaink ma nem aranyborjúk vagy faragott szobrocskák. Hanem telefonok, tabletek, laptopok és digitális video rögzítők. Természetesen, a technológiát kell és lehet a jóra használni életünkben. De ha ennek a kultúrának a technológiától való növekvő függőségét követed, Istenre már nem lesz annyira szükséged, mint a WiFi-re.

Arlene Pellicane

FORRÁS: http://forthefamily.org/god-not-google/

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.