Csak a történelem ismétli önmagát

Christian Chen:

Először is tudnunk kell, milyen világgal állunk szemben.

Lukács 3:1: „Tibériusz császár uralkodásának tizenötödik esztendejében, mikor Júdeában Poncius Pilátus volt a helytartó, és Galileának negyedes fejedelme Heródes, Iturea és Trakhónitis tartományának pedig negyedes fejedelme az ő testvére, Filep, Abiléné negyedes fejedelme pedig Lisániás, Annás és Kajafás főpapsága alatt lőn az Úr szava Jánoshoz.”

Ilyen volt a politikai felállás. A politikai világban ott láthatjuk Tibériusz császárt, a Római birodalom uralkodóját.

Az ő uralkodása alatt feszítették meg Krisztus Urunkat. Ki hozza meg a végső ítéletet? Poncius Pilátus. Ő csak valamit képvisel. Ő az egész Római Birodalmat képviseli, szigorú értelemben pedig Tibériusz császárt.

Ki volt ez a Tibériusz császár? Ha kevés történelmi ismeretünk van, akkor tudnunk kell, hogy amikor Urunkat megfeszítették, ez a Tibériusz császár az egész világot nem Rómából irányította. Egy Nápoly közelében lévő kis szigetről kormányozta az egész birodalmat. Még ma is erre a kis szigetre nászútjukat tölteni jönnek az ifjú párok. De ez a nászutasok számára ideális kis sziget nem a mai időben kezdődött. Egészen Tibériusz császárig vissza lehet vezetni ennek a kis szigetnek a történelmét. Ezt a szigetet Capri szigetének hívják. Ha elutazol Nápolyba, akkor mindig át lehet hajózni erre a kis szigetre. Ezt a szigetet nászutasok szigetének tartják. Mindez Tibériusz történetével kezdődött. Beleszeretett valakibe, és ez a valaki egy fiú volt, és azon a szigeten építette fel szerelme fészkét. 12 évig nem tett mást, mint arról a szigetről kormányozta az egész világot.

Tehát ne mondjátok nekem, hogy ma a világ olyan sötét. Ne féljünk, amikor azt halljuk a hírekben, hogy törvényesítik az egyneműek házasságát. Tibériusz egy nagy birodalom császára volt, aki sok területet meghódított, főleg a Római Birodalom területét, és sokakat uralma alá hajtott, és képes volt uralkodni az egész akkori világ fölött. A római világban nagyon sok rabszolga volt, akik kifejezetten Tibériusz császárnak szolgáltak. Gondoljuk el, minden földterület és minden ember a lábai alatt van! És el tudjátok képzelni, ez a császár a valóságban a bűn rabszolgája! Le tudta győzni a világot, de nem tudta legyőzni a bűnre való kísértést. A fejében tudnia kellett, mi a jó és mi a rossz, mi a helyes, mi a helytelen, mi a fekete, mi a fehér. De ezt tudni, egy dolog; okosnak lenni, egy dolog.

Ezek az uralkodók mind jó képzést kaptak. Augusztusz császárt pl. elküldték valahova, azért hogy ott a legjobb képzést kapja. Ahhoz, hogy valaki a világ uralkodója lehessen, nemcsak értelemre, intelligenciára van szüksége, hanem mindenre. És nagyon fontos az akarat. Az uralkodónak döntéseket kell hoznia, amelyek lehetnek jó vagy rossz döntések. Tehát senki sem fog keményebb kiképzést kapni a császároknál. Intellektuális szempontból ép elméjűnek kell lennie.

Amikor a bűn, a kísértés jön, még olyan is, akinek vasakarata van, mint a római császároknak, és meg tudja hódítani a világot, le tudja verni az ellenséget, és mindenki neki van alárendelve, de sohasem állt ellene egyetlen apró kísértésnek sem. Egy helyes fiatal fiú képes volt arra, hogy ezt az uralkodót 12 évig rabságban tartsa azon a szigeten. A bűnnek pontosan ilyen rabszolgájáért halt meg Jézus a kereszten! Ilyen világban lett megfeszítve Jézus. Valójában a bűn feszítette meg a mi Urunkat. Amikor Őt megfeszítették, akkor ezeknek az embereknek fel kell szabadulniuk. Tehát Jézus valójában meghalt az akkori római császárért is. Ha ő megnyitja a szívét, akkor ki fog szabadulni abból a börtönből.

Ma a világon mindenhol nagyon sok fiatal van ebben a börtönben. Jézus pontosan ugyanazon okból kifolyólag halt meg értük is. Akik ilyen életet élnek, nemcsak az érzelmeik vannak beszennyezve, hanem az elméjük is elferdült. Az egyetlen megoldás a világ számára nem az, hogy több képviselőt küldjünk a parlamentbe. Nincs még egy olyan ország, mint az Egyesült Államok. Keresztyén értékrend szerint született állam, a kezdetektől fogva olyan nemzetet akartak felépíteni, ami a Biblia szerint való, de milyen világot látunk ma?

Milyen világgal állnak szemben ma a fiatalok? Azt mondjátok, ez egy rettenetes világ. Nem. Csak a történelem ismétli önmagát. Ezért halt meg Jézus értünk a kereszten. Ha tudni akarod, milyen sötét a világ, akkor látni fogod miért ömlött a drága vér a kereszten mindannyiunkért. Tehát jól kell ismernünk a minket körülvevő világot. A Biblia szerint a világ a gonosz hatalma alatt van. Azt remélitek, hogy megjavíthatjátok, megreformálhatjátok, megváltoztathatjátok a világot? Igen, csak egyetlen módon lehet megváltoztatni: ha mindenki egyénileg befogadja Jézus Krisztust személyes Megváltójaként.

Christian Chen, Taiwanon született, nyugdíjas atomkutató, keresztyén igehirdető, családjával New Yorkban él.

forrás: https://filippi314.files.wordpress.com/2014/10/2014-08-09-christian_chen-2.pdf

 

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.