Isten korlátok közé szorítottjai

Részlet Watchman Nee The Secret of Christian Living című könyvéből:

Isten korlátok közé szorítottjai 

Madame Guyon francia nemesi családból származott. Gyönyörű és tekintélyes nő volt. Sokan imádták. De Isten megragadta őt. Már két év leforgása alatt megtanulta az Istentől számára kirendelt leckéket. Nem sokkal azután himlő támadta meg. Gyógykenőcsöt küldtek neki, hogy visszanyerje arcszínét, és kitöltse a himlő okozta mélyedéseket. Az első indíttatása az volt, hogy kipróbálja a gyógyszer hatékonyságát az ő esetében. De valami azt mondta a szívében: „Ha azt akartam volna, hogy szép legyél, akkor úgy hagytalak volna, ahogy voltál.” Figyeljük meg, mit válaszolt erre: „Félve attól, hogy megbántom Istent, ha szembehelyezem magam az Ő gondviselésének akaratával, kötelességemnek éreztem félretenni az orvosságot, amit nekem hoztak. Kénytelen voltam kimenni a szabad levegőre, ami által a mélyedések az arcomon csak rosszabbodtak. Amint tudtam, nem haboztam kimenni az utcákra és terekre, ahol azt megelőzően meg szoktam fordulni, azért, hogy megaláztatásom diadalmaskodjon éppen azokon a helyeken, amelyeken istentelen önteltségem felmagasztaltatott” (T. C. Upham, The Life of Madame Guyon (London: Allenson & Co., 1961 reprint) 80. old.).

Olyan, mintha így imádkozott volna: „Oh, Uram! Ha kedves előtted, hogy az arcom himlőfoltos legyen, miért kellene, hogy sima arcra vágyjak? Ha Te azt akarod, hogy valaki foltossá legyen, azt kívánom, bár lehetnék bedörzsölve valami gyógyszerrel, ami még foltosabbá teszi az arcomat.”

Lássuk meg, hogy egész Párizs legelismertebb szépsége hogyan volt kész eltékozolni az ő szépségét, és foltos arcúvá válni, Isten iránti engedelmességből! Ez az Isten ismerete. Ez a kereszt ismerete. Szintén Madame Guyon volt az, aki azt mondta: „Ha Isten bottal vagy korbáccsal ütne is engem, megcsókolnám a kezeket, amelyek megütnek.” Ő igazán olyan volt, aki ismerte a keresztet, és egészen Isten hatalmas keze alá rendelte magát.

forrás: W. Nee, The Secret of Christian Living, – God’s Restricted Ones, 2008, Christian Fellowship Publishers, New York

Home

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.