Családi vonások

A családnak az Elsőszülöttről kell példát vennie. Kell lennie egy családi vonásnak, és családon belül ez a vonás az elsőszülött után jön létre. Vagyis, ami Krisztusra igaz, annak igaznak kell lennie mindenkire. Az Úr Jézus tulajdonságainak és vonásainak meg kell jelenniük minden utána következő gyermekben, a család minden tagjában. Mivel ez az Atya vágya és terve, amit megismertetett az Ő gyermekeivel, ezért ha ők engedelmesek akarnak lenni (valóban Isten gyermekei), akkor szívüket adják az Ő vágyához. Felismerik, hogy legfőbb feladatuk, hogy megelégítsék az Atya szívét azzal, hogy az elsőszülött vonásai kiformálódnak bennük.

Ha tanulmányozzuk az Úr Jézus tulajdonságait, hogy miként viszonyult az Övéihez, amikor itt járt a földön, akkor szép példát kapunk arról, milyen családi jellemvonások vannak az Atya gondolatában. Vegyük például a tizenkét tanítvány tökéletlenségeit, hiányosságait, gyengeségeit, valamint azt, hogy milyen volt az Úr Jézus hozzáállása ezekhez. A Szent Szellem nem törekedett arra, hogy eltakarja hibáikat, tévedéseiket. Egyáltalán meg sem kísérli, hogy ezeket az embereket egy ideális közösségként mutassa be. A róluk festett kép nagyon is élethű és minden gyarló vonás megjelenik rajta – a jó és a rossz is -, semmilyen kellemetlenség nincs elrejtve. Semmi sem hiányzik a képről, minden tisztán látható. Az Úr Jézus nem egy könnyű társasággal foglalkozott, hanem olyanokkal, akik gyakran elkeserítették. De egy dolog jellemezte az Úr viszonyát ehhez a problémás csapathoz: hittel állt hozzájuk.

Nem juthatunk sokra családként, amíg ez nem valósul meg bennünk, míg nincs bennünk szilárd, fenntartások nélküli hit egymás felől. Néhányunkkal rendkívül nehéz kijönni, néhányunkat rendkívül nehéz megérteni, és talán borzasztó nehéz természetünkből fakadóan, emberileg szeretni. Szinte kihívás. A legegyszerűbb az lenne, ha szépen magunkba zárkóznánk, és elhúzódnánk az ilyenektől. A legnehezebb pedig talán az, hogy azzal a  teljes bizonyossággal és hittel menjünk tovább, hogy nagy változások történnek majd, és hatalmas előrelépések lesznek, ha elég sokáig várunk. Az Úr Jézusnak megvolt ez a hite az Atyában a tanítványok felől, és ennek kellene jellemeznie az egész családot. Igen, hogy legyen hitünk a legreménytelenebb eset felől is!

A teljes cikk itt olvasható: https://filippi314.wordpress.com/igei-uzenetek/t-austin-sparks/a-csaladi-elet-es-annak-jellemzoi/

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.