A nagy felszabadítás

A törvény mindig halált hoz, de Krisztusról a legfőbb dolog a feltámadás. Élet a halálból. Ez volt az, amit Pál meglátott, amikor tetszett Istennek, hogy Fiát kijelentse őbenne. És azt mondta, „ki akarok kerülni ebből az egész törvényi rendszerből. A Názáreti Jézus, akit mi megfeszítettünk, él. Kijelentette Magát a szívemben, mint élő személy.”

Az egyetlen módja, hogy felszabaduljunk a törvény minden formája alól az, hogy meglátjuk Krisztust. Ennek a világnak az összes hatalma sem tudta volna felszabadítani a Tárzusi Sault a Judaizmusból. Az egyetlen dolog, ami meg tudta ezt tenni az volt, hogy meglátta Jézust. Ismétlem, az egyetlen dolog, ami megszabadít bennünket a halott törvényesség minden formájától: valóban látni az Úr Jézust. És ez meg fog szabadítani. Nem számít, mi kötöz meg – egy halott hagyományokat tisztelő keresztyénség, vagy bármilyen más rabság. Ha igazán meglátod az Úr Jézus jelentőségét, akkor megszabadulsz. Nem kell elmennünk és azt mondanunk mindenkinek, hogy gyere ki ebből, vagy abból. Bármi legyen is, nem a mi feladatunk, hogy azt mondjuk nekik, ki kell jönnötök ebből és lépjetek be ebbe. Hadd hangsúlyozzam, nem ez a mi feladatunk. Ha ezt tesszük, akkor csak még inkább elrontjuk a dolgokat. Mindig nagy kavarodás és zavarodottság szokta az ilyet követni. Bárki, aki azt mondja, “el kell hagynod azt és ebbe kell belépned”, csak bajt okoz – ami nem dicsőíti az Úr Jézust.

Ami bárkit megszabadít az, ha valóban meglátja Jézust. Nem az a dolgunk, hogy első helyen a gyülekezetet prédikáljuk. Halljátok, amit mondtam? A Gyülekezet Jézusnak a testületi kifejezése. Sohasem fogjuk megérteni, hogy mi a Gyülekezet, amíg meg nem értettük, hogy kicsoda Jézus.

Láttam az Urat, és egyre többet meglátok abból, hogy kicsoda az Úr, és ez bennem egy nagy felszólítást teremt. „Egyet teszek, azokat, amik hátam mögött vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékik dőlvén, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnan felülről való elhívása jutalmára.” Tehát, ne mondjuk azt, „Válassz másik rendszert”. Azt viszont mondjuk, „Kérd az Urat, hogy jelentse ki az Ő Fiát benned.” És akkor elkezdődik majd a nagy felszabadító munka.

A teljes cikk itt olvasható: https://filippi314.wordpress.com/igei-uzenetek/latni-krisztust-az-igazi-felszabaditas/

forrás: http://www.austin-sparks.net/english/books/001098.html

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.