Legfőbb foglalatosságunk

Radu Gavrilut

Aggeus 7:10

“Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat! Menjetek fel a hegyre, és hordjatok fát, és építsétek e házat, hogy gyönyörködjem benne, és dicsőíttessem, azt mondja az Úr. Sokat vártatok, de ímé kevés lett; haza is hordtátok, de én ráfuvallok arra! Mi okért? azt mondja a Seregeknek Ura. Az én házamért, a mely, ím, romban áll, ti pedig siettek, ki-ki a maga házához. Azért vonták meg tőletek az egek a harmatot, vonta meg a föld az ő termését.”

Mivel Izrael eltért az Úrtól, az Úr Kr. e. 606-ban 70 évre Babilonba küldte őket, és Kr.e. 536-ig voltak ott rabságban. Az Úr felindította némelyeknek a szívét, és egy kis maradék visszatért Jeruzsálembe.

Valójában azokat az időket éljük, amikor Istennek a gyülekezete rabságban van, a vallásos rendszer babiloni fogságában. A keresztyének nagyon sok felekezetre vannak szétosztva, és meg vannak azokban a felekezetekben kötözve, mint amiképpen Izrael népe Babilonba elhurcoltatott. Sokan, látva a nem jó dolgokat, megpróbálnak változtatni a dolgokon, és helyes alapokat lerakni.
Azoknak, akiknek az ÚR indította fel a szívét, egyetlen céllal jöttek vissza: hogy felépítsék az ÚR házát Jeruzsálemben, ez volt az egyetlen céljuk.

A mai időkben, amelyben most élünk, mi a mi alapfoglalatosságunk? Mivel foglalkozunk mi? Valóban az Úr házát építjük? Az a mi foglalatosságunk? El tudjátok képzelni, hogy amikor meglátták az ellenséget, megrettentek, megtorpantak, és 16 év eltelt ezzel.
Miért jöttek ők vissza? Hogy az Úr házát felépítsék. A mai napokban ugyanaz a lehetőség van. Ha látod ezeket a gondokat, próbákat, csak az tudja a te szívedet is odavonzani az Úrhoz, hogy meglátod, valójában arra vagyok elhívva, hogy az Úr házát építsem. Ha felkelek reggel, vajon erre ébredek, hogy a mai napon is az Úr házát építsem? Ez kellene, hogy legyen a legfőbb foglalatosságunk. A másodlagos elfoglaltságunk lehet esetleg a munkahelyünk.

Amikor idejössz, vagy találkozol az utcán egy testvérrel, az van a szívedben, „Hogyan lehetek én áldás ennek a testvéremnek, mit adhatok neki?” Ezt jelenti az, hogy te az Úr házát építed. Hogy hozhatnék ide valamit, hogy a gyülekezet épülhessen? Ha valójában nagyon komolyan veszem ezt egész héten és az Úr előtt állok: Uram nem akarok üres kézzel ide jönni.

Az Úrnak a házához való építőanyag fent a hegyen találtatik, nem lent a völgyben vagy a síkságokon. Nagyon sokszor a Szentírásban, Istennek emberei az örökrészüket a hegyeken lévő helyeken választották. Választod te a hegyet? A nehézséget, a harcot? Vagy megpróbálod kikerülni, és a könnyű utat választani?

Sok olyan csoportot láttam, hogy hívők próbáltak együtt lenni úgy, ahogy az Igében van, de nem látták meg, hogy az Úr teve az Ő házának az építéséről szól. Nem az a célja, hogy amikor együtt vagyunk, jól érezzük magunkat. Láttam sok olyan csoportot, akik így formálódtak, és nem mentek tovább. Sajnos nem úgy van, hogy egy nap azt mondjuk, az Úr engem megvizsgált, megfeddett és megérte, hogy eljöttem a gyülekezetbe. Az Úr akkor örül, és akkor gyönyörködik benne, ha felmegyünk a hegyre és építjük a házát.

Ez a mondanivaló nem fogja megérinteni azt az embert, aki nem látta Isten tervét. Ha egy erkölcsös, vallásos ember akarsz lenni, akkor lehetsz. De nézzétek, mit mond itt: „Sokat vetettetek, keveset arattok, esztek, de nem elégesztek meg.” Ha sok testvért megkérdeznék, „Meg vagy elégedve az életeddel? A szívedben köszönetet tudsz mondani az Úrnak azért, ahogy vannak a dolgok az életedben? Tovább szomjúhozol, másképp szeretnéd, hogy legyen. Áldást akarsz a munkád után, de miért nincs? Mert a te fő foglalatosságod nem az ÚR háza, más dolgokkal foglalkozol. Nincs égő vágy benned az Úr háza iránt.

„Nem jött még el az ideje, nincs most ennek az ideje, az idő arra jött el, hogy önmagamnak éljek”, – és nem veszed észre, hogy az idő elfolyik, és azt az időt, ami az Úr ideje, önmagadnak használod el. Olyan gondok vannak, amelyek az évek hosszú során egy helyben tartanak. Ott van mindezek mögött az ellenség, aki azt akarja, hogy egy helyben maradj, és ne építsd az Úrnak a házát. Az a vágyam, hogy az Úr megnyissa a szemünket, hogy lássuk, mire hívott el Ő bennünket. És a mi alapfoglalkozásunk nem az, hogy elmenjünk nyolc órát egy munkahelyre, és ott mindent pontosan és szépen elrendezzünk. Nem ez az elhívás. Amire mi valójában elhívattunk, legfőképpen az, hogy az Úr házát építsük. Adja az Úr, hogy láthassuk meg, ez számunkra a legfontosabb feladat.

A teljes igehirdetés itt olvasható: Mi a legfőbb elfoglaltságunk

https://filippi314.wordpress.com/igei-uzenetek/mi-a-legfobb-foglalatossagunk/

forrás: http://www.ekklesiaoradea.ro/

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.