Az Ige – ahogyan megéljük #2

Alan Knox

Ennek a cikk-sorozatnak a célja, hogy elgondolkodtasson bennünket, mit is mond az Ige ahhoz viszonyítva, ahogyan tulajdonképpen élünk, és amit hagyományaink és szokásaink tanítanak.

  • Mi haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit? Persze, hogy meg! Ne vegyetek figyelembe semmit sem abból, amit ezután írok. (Jakab 2:14, remix)

forrás: http://www.alanknox.net/2011/01/scripture-as-we-live-it-138/

 

  • Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, megtartatol; és ha megfelelő módon be vagy merítve, és a megfelelő módon részt veszel az úrvacsorában, és a megfelelő gyülekezeti szervezetnek a tagjává válsz, és pénzed egy részét a gyülekezetnek adod, és hitelvi kérdésekben egyetértesz velünk, és megteszel minden mást, amit mi helyénvalónak tartunk, akkor úgy fogunk téged tekinteni, mint aki meg vagy mentve. (Róma 10:9, remix)

forrás: http://www.alanknox.net/2009/12/scripture-as-we-live-it-83/

 

  • És ügyeljünk egymásra, a szeretetre és jó cselekedetekre való felbuzdulás végett, el nem hagyván felejtvén összegyűlni a magunk gyülekezetét gyülekezeti termében minden vasárnap délelőtt, miképpen szokásuk némelyeknek, hanem bátorítván egymást és bátorítsanak benneteket vezetőitek, annyival inkább, mivel látjátok, hogy ama nap közelget. (Zsidók 10:24-25, remix)

forrás: http://www.alanknox.net/2008/06/scripture-as-we-live-it-4/

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.