Először az élet, aztán az elmélet

Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük néktek, hogy néktek is közösségetek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az Ő Fiával, a Jézus Krisztussal. 1János 1:3.

Figyeljük meg, hogy az Evangéliumok megelőzik Pál leveleit. Az Evangéliumok először elmondják azt, amit Krisztus tett, és csak később magyarázzák meg a Levelek, hogy valójában mi is történt. Először Krisztus tapasztalata, aztán a Krisztusról szóló tanítás. Először Krisztus élete, aztán Krisztus tanítása.

Luther Márton sok szenvedésen és nehézségen ment keresztül, mégsem nyert megigazulást. Míg egy napon Isten megmutatta neki, hogy a megigazulás hit által lehetséges. Végül egyedül hit által lett megigazulva; és azt követően adta a hit általi megigazulásról szóló tanítását. Először az élet, aztán a ráilleszthető tan. Ne töltsünk sok időt azzal, hogy egy bizonyos tanítást vizsgálgatunk, elemzünk vagy kutatunk. Mindez olyan, mint a nádszál, amely nem fog megtartani, amikor a valós élet nehézségeivel kell szembenézned. Isten az, aki téged átvisz rajtuk. Először a tapasztalat, aztán az elmélet.

forrás: http://www.c-f-p.com/ Daily devotional by Watchman Nee