Imádság

Watchman Nee

Urunk, eléd járulunk, és kérjük kegyelmedet. Megvalljuk előtted, hogy vakok vagyunk, és nem látunk tisztán. Bár sok dolgot ismerünk, Krisztust azonban nem ismerjük. Urunk, látszatra oly messze vagy tőlünk. A dolgok látszólag olyan valóságosak, Krisztus nem olyan valóságos számunkra. Urunk, őszintén kérünk, nyisd meg a szemünket. Krisztusnak valóságosnak és megfoghatónak kell lennie. Múljanak el tőlünk a dolgok, és töltsön meg bennünket az élet. Urunk, kérünk, szabadíts meg minket a sok dologtól, hogy megismerjük a Te személyedet. Urunk, légy Te a mindenünk, hogy ne legyen bennünk semmi, ami nem eleven, ami nem élettel teljes. Az emberek mindenben csak magát Krisztust lássák. Urunk, ismertesd meg velünk, mennyire eltérőek ezek az utak. Ahogyan a bűnösök útja teljesen más, mint az igazak útja, annyira egészen más az igazi keresztények útja a látszatkeresztényekétől.

Nagyon sok mindent kell bennünk összetörnöd. Uram, törj össze minket. Ne engedd, hogy megcsaljuk magunkat. Ne engedd, hogy azt higgyük: láttunk valamit, holott nem láttunk semmit; hogy azt gondoljuk: a helyes úton vagyunk, holott nem ott vagyunk; hogy azt képzeljük, teli vagyunk élettel, holott csak cselekedetekkel vagyunk teli; hogy azt gondoljuk: teli vagyunk Krisztussal, holott mindaz, ami minket megtölt, dolgok csupán. Urunk, érints meg minket, gyökerezz meg mélyen bennünk, hogy mindaz, amink van – akár belsőleg, akár külsőleg -, csak Krisztus legyen.

Urunk, áldd meg ezt az Igét, hogy gyümölcsöt teremjen, miközben az embereket Hozzád vezeti. Amit mi emberek nem tudunk elmondani, mondd el Te, Uram. Fedezd el az emberi gyengeséget, és bocsásd meg az emberek balgaságát. Bár kaphatnál tőlünk valamit Önmagad számára. Leplezz le bennünket, hogy úgy lássuk magunkat, ahogyan Te látsz minket. Világítson be fényed az emberekbe, és világítsa meg őket, hogy fölismerjék mindama dolog hamis és semmis voltát, amelyek Téged, Urunk, helyettesíttetek. Áldd meg Igédet, és dicsőitsd meg nevedet Jézus Krisztus nevében. Ámen.

forrás: Watchman Nee: Krisztus minden szellemi javak összessége

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.