Reggeli imádság

Ruth Paxson (1889-1949)

Drága Mennyei Atyám, Aki nem szunnyadsz és nem alszol, köszönöm Neked a védelmező gondoskodást az éjszakai őrváltások alatt és az új nap hajnalán. Tisztíts meg most a tegnapi bűnök minden foltjától és teremts bennem tiszta szívet. Ennek a napnak az órái aranyértékűek, mert ha elmúlnak, örökre elmúltak; ezért bontsd ki számomra életükre szóló tervedet. Ne rontsak bele ebbe a tervbe azzal, hogy félelem, gyávaság vagy vonakodás miatt elmulasztok egy szolgálatot, és ne adjak hozzá semmit sem, amit pusztán emberi ösztönzőerő vagy önző becsvágy diktál. Az én életem csupán csak egy, de ahogyan Te megsokasítottad a gyermek csekély kis ebédjét úgy, hogy az elég volt ezrek táplálására, sőt még maradt is, így sokasíthatod meg az én életemet is, hogy imádság és gazdag önfeláldozás által sokakat megáldhass általa.

Drága Úr Jézus, érints meg engem mielőtt a rohanó világ megérintene, hogy a sietség és nyugtalanság láza elhagyjon, és felkelhessek és csendes szívvel szolgálhassak másoknak; bizonyságot tehessek az életem által a békességnek arról az áldott örökségéről, amit te hagytál ránk. Taníts engem élvezni az életet, de ne a halott múlt visszatekintésén és a bizonytalan jövő előrejelzésén keresztül, hanem egész lényem legyen teljesen elválasztva az élő jelen dolgai és emberei számára.

Szerető Atyám, köszönöm Neked azt a sok szerető kedvességet és gyengéd irgalmat, amivel a gyermekeid folytonosan megkoronázzák életemet; hadd legyek ma én is ilyen kedves, jóságos és figyelmes mások iránt. Sokan lesznek ma az emberek között, akik fáradtak, csüggedtek, kísértésnek kitettek, magányosak, gyászolók, szűkölködők. Ó, együttérző Embernek fia, élj bennem úgy, hogy egy mosollyal, egy levéllel, egy szóval, egy együttérző és szerető érintéssel betöltsem néhány emberi lélek szükségét és megelégítsem vágyakozását. Ha ez csak egy pohár hideg víz a kicsinyeid közül egynek, hadd adjam azt Teéretted, és ma este hadd halljam Tőled, “amennyiben a legkisebbek közül eggyel tettétek meg, Velem tettétek meg.”

Ma az én életem lesz talán az egyetlen Biblia, amit egyesek olvasni fognak. Ezért taníts engem megérteni és megtestesíteni a Te igazságodat, hogy az életem élő üzenet legyen az élő Isten Szellemével írva. Drága Krisztusom, hadd váljak ma még inkább olyanná, amilyen Te vagy, és hadd legyen minden egyes holnap nem más, mint naponkénti átformálódás a Te képedre, Akit noha nem látok, szeretek, amíg el nem jön a megígért nap, amikor valóságosan olyan leszek, mint Te, mert meg foglak látni, amint Te vagy.

Drága Atyám, add meg nekem ezeket a kéréseimet a te drága Fiad nevében. Ámen.

forrás: A Morning Prayer

Reggeli imádság” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.