Várod-e az Urat?

Radu Gavrilut

Ézs. 62:1-9. “Sionért nem hallgatok és Jeruzsálemért nem nyugszom, míg földerül, mint fényesség az Ő igazsága, és szabadulása, mint a fáklya tündököl. És meglátják a népek igazságodat, és minden királyok dicsőségedet, és új nevet adnak néked, a melyet az Úr szája határoz meg. És leszel dicsőség koronája az Úr kezében, és királyi fejdísz Istened kezében. Nem neveznek többé elhagyatottnak, és földedet sem nevezik többé pusztának, hanem így hívnak: én gyönyörűségem, és földedet így: férjhez adott; mert az Úr gyönyörködik benned, és földed férjhez adatik. Mert mint elveszi a legény a szüzet, akként vesznek feleségül téged fiaid, és a mint örül a vőlegény a menyasszonynak, akként fog néked Istened örülni. Kőfalaidra, Jeruzsálem, őrizőket állattam, egész nap és egész éjjel szüntelen nem hallgatnak; ti, kik az Urat emlékeztetitek, ne nyugodjatok! És ne hagyjatok nyugtot néki, míg megújítja és dicsőségessé teszi Jeruzsálemet e földön. Megesküdött az Úr jobbjára s erőssége karjára: nem adom többé gabonádat eleségül ellenségeidnek, s idegenek nem isszák mustodat, a melyért munkálódtál, Hanem a betakarók egyék azt meg, és dicsérjék az Urat, s a beszűrők igyák meg azt szentségem pitvaraiban.”

Ézs. 21:11-12. “Jövendölés Dúma ellen: Seirből így kiáltnak hozzám: Vigyázó! meddig még az éjszaka, meddig még ez éj? Szólt a vigyázó: Eljött a reggel, az éjszaka is; ha kérdeni akartok, kérdjetek, forduljatok vissza és jertek el!”

 

A legsötétebb időben élünk. Az ellenség nagyon sok kárt okoz. Olyan sötét van, hogy sok hívő alszik, már nem őrködnek tovább. Mielőtt Jézus eljött erre a földre, 400 csöndes év volt, nem volt prófétai kijelentés. Isten számára az idő teljessége, beteljesedése nagyon fontos volt, de az emberek nem látták, hogy mi történik, csak nagyon kevesen várták az Urat.

2 Péter 3:11-12 Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét…”

Nem véletlen volt az, hogy néhányan láttak valamit.
Zakariás, Luk. 1:5. Akkoriban a Szadduceusok uralkodtak, akik nem hittek az angyalokban és a feltámadásban. Zakariás és Erzsébet igaz emberek voltak. Ez a járásukra utal. Annak ellenére, hogy minden meg volt romolva, ők Isten parancsolata szerint jártak. Nem haragudtak Istenre azért, mert nem adott nekik gyermekeket. Már idősek voltak, és már nem imádkoztak többé gyermekért, hanem azért, hogy jöjjön el a Messiás. Ha mindig a saját problémáddal vagy elfoglalva, akkor nem tudsz az Úr dolgaival foglalkozni. Ők feddhetetlenül jártak Isten és emberek előtt. Olyan emberek voltak, akiknek az Úr ki tudta jelenteni magát.
Mária, Luk. 1:28. Akkoriban sok szűz volt Izraelben, de miért Máriára esett Isten választása? „Áldott vagy te a nők között.” Amikor az angyal azt mondta neki, hogy fia fog születni, akit Jézusnak fog nevezni, Mária tudta, hogy a jó hírének befellegzett, sőt, mostantól az élete is veszélyben forog. De Mária habozás nélkül azt válaszolja: Legyen nékem a te beszéded szerint. Ő olyan nő volt, aki az Urat mindenek fölött valónak tartotta, jobban értékelte mindennél, a saját életénél, hírnevénél is többre értékelte. El fog jönni, és feltámad, mint az igazság napja, Ő lesz a hajnalcsillag. Csak azok látják a hajnalcsillagot, akik nem alszanak, akik éberek.
Luk. 2:8-20. Miután Jézus megszületett, ott voltak a templomi pásztorok is. Salamon idejében a templomban annyi vér folyt. A léviták, akik ott dolgoztak, többet kellett látniuk az állatok vérénél. A pásztorok tudták, hogy egy nap Isten Báránya el fog jönni, és akkor a szolgálatuk véget ér. Amikor az angyalok hozták nekik ezt az üzenetet, így imádkoztak: Ó, jöjjön el a Messiás!
Luk. 2:25-32. Simeon, várta Izrael vigasztalását. Ígéretet kapott, hogy addig nem hal meg, amíg meg nem látja az Úrnak Krisztusát. Amikor a karjában tartotta a kisgyermeket, már nem volt több tennivalója. Mi a mi célunk ebben az életben? Neki csak egy célja volt: meglátni a Krisztust. Ez az ember várta az Úr üdvösségét.
Luk. 2:36. Annának nem volt más célja, csak az, hogy az Urat szolgálja. Miért imádkozott a templomban? Az egészségéért? Nem, hanem azért, hogy eljöjjön a Messiás. Sok hívő jár a széles úton. A keskeny út az, amin ezek az emberek élték az életüket. Hosszú az éjszaka? El fog jönni a reggel. Amikor az Úr eljött, és elhívta a tanítványait, hogyan válaszoltak az Úr hívására? Kövess engem! Ők pedig mindent elhagytak és követték Őt!

Ma kevés hívő van, aki teljes szívvel követi az Urat. Amikor M-án éltem, hajtott a vágy, hogy hívőkkel találkozzak. Hajtson az égő vágy, hogy teljes szívvel kövesd az Urat. Engedd, hogy az Úr felszítsa fáklyád tüzét, hogy ahol vagy, világíthass, hogy akik a sötétségben vannak, lássák a te világosságodat.

Elhangzott: Valea Draganului, 2018. aug.

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.