Ellenségeit lábai alá veti

Watchman Nee

“MERT ADDIG KELL NÉKI URALKODNIA, MÍGNEM ELLENSÉGEIT MIND A LÁBAI ALÁ VETI” (1Kor. 15:25).

Urunk kezében vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai (Jel. 1:18). Addig fog várni, amíg a lázadásnak minden nyomát el nem törli. Saját vérével ment be a Szentek Szentjébe, mint Isten Főpapja, megtisztítván a mennyet. Visszajövetelekor, minden Isten eredeti terve szerint lesz helyreállítva, és akkor Ő lesz Isten Királya. Győztes szentjeivel együtt fogja a mennyből kormányozni ezt a világot. Tanítani fogja a föld lakosait Isten akaratának megismerésére és az Ő imádatára. Az Ezeréves Királyság állapota hasonló lesz ahhoz a világhoz, amikor még a bűn nem tört be abba. Miután helyreállít mindent az eredeti állapotára, Krisztus be fogja tölteni Isten örökkévaló célját.

“ÉS HALLÉK NAGY SZÓZATOT AZ ÉGBEN, AMELY EZT MONDJA: MOST LETT MEG AZ ÜDVÖSSÉG ÉS AZ ERŐ, ÉS A MI ISTENÜNKNEK ORSZÁGA, ÉS AZ Ő KRISZTUSÁNAK HATALMA” (Jel. 12:10).

A hatalom (görögül exousia) a cselekvés abszolút, korlátlan szabadsága vagy joga. Azt a felfoghatatlan erőt jelenti, amely előtt mindennek meg kell hajolnia. Az emberek ma az erőt hangsúlyozzák, de a hatalmat figyelmen kívül hagyják. Az ember vétkezett, mert megpróbálta Isten hatalmát  megdönteni. Luciferből azért lett Sátán, mert Isten hatalmát meg akarta dönteni. Ő nem csak hogy nem rendeli alá magát Isten hatalmának, hanem az embereket is arra sarkallja, hogy fellázadjanak Isten ellen. Amikor azonban Krisztus eljön, hatalmával szétzúzza a Sátánt. A szájából kijövő kétélű kard az Ő hatalmának ereje. A hívőknek ma azt kell megtanulniuk, hogy önmagukat Isten hatalma és tekintélye alá rendeljék.

forrás: http://www.c-f-p.com/

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.