De te…

“Én pedig azt mondom néktek: ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobbfelől, fordítsd felé a másik orcádat is.” Máté 5:39.

Természetes gondolkodásunk szerint valaki azért nem üt vissza, mert gyáva; de szellemi értelemben véve, ha nem üt vissza, alkalma van Isten Fiát kiábrázolni. Nemcsak nem kell rossz néven venned, ha megbántanak, hanem ezt az alkalmat felhasználhatod arra, hogy Isten Fiát kiábrázolhasd.

A Hegyi beszéd nem ezt tanítja: teljesítsd kötelességedet, hanem ezt: tedd meg azt, ami nem kötelességed. Nem kötelességed elmenni a második mérföldre, vagy odafordítani a másik orcádat, ha megütnek; de Jézus azt mondja: ha az Ő tanítványai vagyunk, mindig megtesszük ezt. Nincs helye az ilyen lelkületnek: “Jó, de nem tudok többet tenni, annyira hamisan állítottak be, és annyira félreértettek.” A tanítvány tudatában van annak, hogy nem a saját becsülete forog kockán az életében, hanem Urának becsülete.

Ne azt keresd, hogy igazságos-e a másik, de te légy mindig igazságos. Mindig az igazunkat keressük; a Hegyi beszéd ezt tanítja: “Sohase keresd a magad igazát, de te mindig légy igazságos.” (Oswald Chambers)

forrás: http://utmost.org/suffering-afflictions-and-going-the-second-mile/

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.