Emlékezzetek Lót feleségére

“Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és megállhassatok az embernek Fia előtt!” Lukács 21:36.

Ezt nagyon érdekes kifejezésnek találom. Mivel minden újjászületett hívő meg fog állni az Embernek Fia előtt, mit jelent ez? Vannak, akik azt mondják, hogy ez a részleges elragadtatással van kapcsolatban. Akik vigyáznak minden időben és imádkoznak, el fognak ragadtatni, mert készen vannak. Elvitetnek, hogy az Úrral legyenek, hogy megálljanak az Embernek Fia előtt. Ez nagyon meglehet. Arra is gondolok, hogy azok, akik vigyázva figyelnek, megőriztetnek, megtartatnak. Hogy ezt szemléltessem, ha időm engedné, elmesélném sok zsidó barátom történetét, akik megmenekültek a holokauszttól. Mindig érdekel, hogy egy német vagy egy lengyel zsidó hogyan menekült meg. Egy ember, aki jelenleg Izraelben egy autókölcsönzőnél a vezető baleseti tiszt, elmesélte nekem a történetét:

Amikor az egyik nap kijöttem az iskolából, ott várt rám az anyám egy kisebb táskával a kezében. Azt mondta, ne kérdezzek semmit, se ne izguljak, mert most egy hosszú útra megyünk. (Csak tizenhárom éves voltam.) Elvitt a berlini vasútállomásra, ahol találkoztunk a család többi tagjával is. Nem mondtunk egymásnak semmit sem, hanem mindannyian  felszálltunk a vonatra a kis kézipoggyászunkkal, semmi más nem volt nálunk. Az Orient Expresszel utaztunk és eljutottunk Isztambulba. Onnan Palesztinába mentünk, és sikerült Brit mandátum alá kerülnünk.

Az érdekes tény az, hogy azért menekültek meg, mert minden egyes dolgot otthagytak, amijük volt, amikor aznap reggel felébredtek. Nem mentek vissza, hogy bármit is elhozzanak. Évekkel később, 1936-ban, a nagynénje, akinek elég nagy ingatlana volt Berlinben, úgy döntött, hogy mivel azóta Brit állampolgár lett, visszamegy Berlinbe, hogy ingatlan ügyeit egy ügyvéd kezébe helyezze. Soha többet nem hallottak felőle. Koncentrációs táborban halt meg. “Emlékezzetek Lót feleségére!”

forrás: http://www.christiantestimonyministry.com/ L. Lambert, Preparation for the coming of the Lord

“Emlékezzetek Lót feleségére! Valaki igyekezik az ő életét megtartani, elveszti azt, és valaki elveszti azt, megeleveníti azt. Mondom néktek, azon az éjszakán ketten lesznek egy ágyban; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.” Lukács 17:32-34.

Semmi különbség nem látszik a két ember között, sem a munkában, sem a helyszínben; az elragadtatásban mégis meg fog mutatkozni a különbség! Egy szempillantás alatt, micsoda óriási különbség lesz!

Egy nagyon komoly probléma áll itt előttünk. Ha szeretnénk elragadtatni, meglátni az Urat és bemenni a Királyságba, először el kell veszítenünk a lelkünket ebben a kor(szak)ban. Az Úrért el kell hagynunk a világot, el kell hagynunk mindent, ami nem Isten akarata szerint való, el kell szakadnunk mindattól, ami visszahúz minket, és mindattól, ami megakadályozza a szívünket abban, hogy az odafelvalókkal foglalkozzon. Ha olyanok vagyunk, mint Lót felesége, és megpróbáljuk megtartani a lelkünket, és nem vagyunk hajlandók valamit elhagyni, akkor nem vitetünk fel oda, ahol az Úr akarja, hogy legyünk, még akkor is, ha nem veszünk el Szodomában és Gomorában a bűnösökkel együtt. Az örök életben nem lesz különbség, de különbség lesz az elragadtatásban.

forrás: http://www.c-f-p.com/ W. Nee, daily devotional

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.