Hogy megmaradjanak a rendíthetetlenek

Radu Gavriluţ 

Máté 24,1-14. “Amikor Jézus kijött a templomból, és tovább akart menni, odaléptek hozzá tanítványai, hogy megmutassák neki a templom épületeit. Ő azonban így szólt hozzájuk: “Hát nem látjátok mindezt? Bizony, mondom néktek: nem marad itt kő kövön, amit le ne rombolnának.” Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: “Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?” Jézus így válaszolt nekik: “Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! – és sokakat megtévesztenek. Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég. Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. De mindez a vajúdás kínjainak kezdete! Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért. Akkor sokan eltántorodnak, elárulják és meggyűlölik egymást. Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek. Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. De aki mindvégig kitart, az üdvözül. Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég.”

Kr.u. 70-ben minden le lett rombolva,  a jeruzsálemi templomot teljesen elpusztították, a várost, és azokat a helyeket, ahol a keresztények találkoztak. De utána megtapasztalták, mit jelent Krisztus. Most is ezeket az időket éljük. Most a kereszténység is vallás lett, ahogy korábban a judaizmus. De az akkori vallásgyakorlásnak véget vetett a templom lerombolása. Ha valaki a gyülekezettől függ, de nem függ az Úrtól a mindennapjaiban, ha csak erkölcsös élete van, de nincs valóságos élete az Úrral, az most ki fog derülni.

Héberek 12,26-29 Az ő hangja akkor csak a földet rendítette meg, most azonban ezt ígéri: “Még egyszer megrendítem nemcsak a földet, hanem az eget is. A “még egyszer” pedig azok megváltozását jelenti, amelyek mint teremtett dolgok megrendülhetnek, hogy megmaradjanak a rendíthetetlenek. Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel. Mert a mi Istenünk emésztő tűz.”

Ami nem valóságos, az mind meg fog rendülni. Nagyon jók ezek a megrázkódások, mert így ott, ahova az Úr helyezett bennünket, megtapasztalhatjuk, hogy Jézus Krisztus elég. Most is elég, amikor otthon maradunk, akkor is, amikor találkozunk, megtapasztalhatjuk, hogy az Ő kegyelme mindenre elég.
Amikor a gyülekezeti pásztor egyszemélyes műsort csinál, és te ezt szoktad meg, és most, ha nincs zene stb, akkor mit teszel?
A mi Istenünk emésztő tűz. Az Úr célja, hogy felkészítsen ezekre az időkre, amikor lerombolja a templomot. Nagyon drasztikus intézkedések kellettek. A templomot le kellett rombolni. Az Úr el fog jönni, és nekünk valóságos életet kell élnünk, isteni életet, melyben Krisztus látható. A családunkban, a munkahelyen, Krisztusnak valóságosnak kell lennie. És ezért hiszem, hogy az Úr azt akarja, hogy mindnyájan megtanuljunk Hozzá jönni.
Örülök, hogy nincs összejövetel, mert meg kell tanulnunk valamit; mert az új élet által kell élnünk, hogy ne vallásos életet éljünk. Azt keressük ma, hogy az Úr mit akar, mert minden körülmény által el akar végezni valamit.
Máté 24,8 “De mindez a vajúdás kínjainak kezdete!”
Ezek az események a szülési fájdalmak kezdete. De ez azt is jelenti, hogy valami meg fog születni! Nem csak pusztán a fájdalom van. Ezek a “fájdalmak” növekedni fognak intenzitásukban, de a végén meg fog születni, amit a Jelenések 12. részében olvasunk.
Ezekben a kritikus körülményekben ne a félelem uralkodjon, hanem fordítsuk tekintetünket az Úrra, és segítsünk azoknak, akik félnek.
Elhangzott: Nagyvárad, 2020. márc. 29.

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.