A halál bennünk munkálkodik, az élet pedig másokban

“A papok pedig, az Úr frigyládájának hordozói, ott állának a szárazon a Jordán közepében bátorsággal, és az egész Izráel szárazon megy vala át, mindaddig, míg az egész nép teljesen általméne a Jordánon.” Józsué 3:17.
A folyómeder a halál helye. Nincs benne semmi kényelmes vagy vonzó dolog. Nem lehet benne pihenni, ülni, vagy feküdni; állni kell. Ha a saját ingerlékenységem, rossz természetem szerint élek, akkor Krisztus nem élhet másokban. De ha a folyó medrének talaján állok, mások át tudnak majd kelni a Jordánon, és győzni. A halál bennem munkálkodik, az élet pedig másokban. Ha engedelmes vagyok a halálig, akkor az élet másokban fog munkálkodni Istennek való engedelmességre. Krisztus halála eleveníti meg az Ő életét bennünk. Halál nélkül nem lehet élet.
Nagyon nehéz feladat volt a szövetség ládáját a folyó medrében állva hordozni, mert nagy elszántságot igényelt. Egy apró figyelmetlenség, és a szent Isten elpusztította volna őket. Ott álltak, figyelve Isten gyermekeit, ahogyan egyesével átkeltek. És így az utolsóig megmaradtak. Legyünk mi is készek így imádkozni: Uram, hadd halljak meg, hogy mások élhessenek.
forrás: Watchman Nee, http://www.c-f-p.com/

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.