Szeleket teszi követeivé

Christian Chen

A SANDY HURRIKÁNRÓL

 „Az időkről és időszakokról pedig, atyámfiai, nem szükség, hogy írjak néktek; Mert igen jól tudjátok ti magatok, hogy az Úrnak napja úgy jön el, mint a tolvaj éjjel. Mert amikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképpen meg nem menekednek.” 1Tesz. 5:1-3.

Bizonyára jól emlékeztek, mi történt kb. 3 héttel ezelőtt. Sokaknak az Egyesült Államok keleti partvidékén, beleértve minket is, akik ezen a területen élünk, részünk volt benne. Az USA 200 éves történetében soha azelőtt nem történt ilyen természeti katasztrófa, és éppen az elnökválasztások előtt. Az egész keleti part érintve volt. Nem volt még ehhez hasonló sem. Ilyen hurrikán nem jön vissza csak legalább 50 év múlva. Ez a hurrikán most elérte a szárazföldet, éppen a választások előtt. Amikor ilyen hurrikán eléri a szárazföldet, akkor általában csak a déli részt érinti, de most meglepően végighaladt, és behatolt a szárazföld felé és Manhattant, New York szívét is el tudta érni.

[…]

Ha visszatekintünk az elmúlt három hétre, el kell mondanunk, Isten nagyon jól ismer minket, tudja, hogy milyen körülményekben élünk már régóta, és adott számunkra egy kis ízelítőt, egy kis előzetest az eljövendő nagy nyomorúságból. Igazából ez nem is nyomorúság. Amikor a Biblia nagy nyomorúságról beszél, az valóságos lesz. Hogyan érezhetjük, hogy mi fog történni a jövőben? Ezért Isten valahogyan adott belőle egy ízelítőt. Ha ez a Sandy hurrikán tönkre tudta tenni az életünket, akkor mi fog történni a nagy nyomorúság idején? Hogyan maradhatunk meg, hogyan élhetjük túl? Az Úr napja nagyon valóságos. El fog jönni, már úton van. Az Igében van előrejelzés. A Sandy hurrikán előtt is volt előrejelzés, híradás, és a kormány hallgatott a figyelmeztetésre.

[…]

Pontosan olyanok vagyunk, mint az emberek Noé napjaiban, akik sohasem láttak esőt. Nem tudták elképzelni, milyen az. Nem voltak megfelelő feltételek ahhoz, hogy eső essen. De hirtelen valami történt.

Ez az időszak még nem a nagy nyomorúság. Csak egy kis próba. Nincs érzékünk az eljövendő eseményekre. A Biblia újra és újra mondja, nincs fülünk, ami hall, ezért Istennek figyelmeztetnie kell minket. New Yorkban, amin az utóbbi három héten keresztülmentünk, tudjuk nagyon jól, ez nem az első figyelmeztetés volt. 11 évvel ezelőtt emlékeztek, mi történt szeptember 11-én. Egy ragyogó nap volt, aztán hirtelen… A terrorizmus árnyékában élünk.

[…]

Mit kell tennünk nekünk, keresztyéneknek? Nem a világot kell megjavítanunk, hanem az evangéliumot kell hirdetnünk, hogy embereket tegyünk igazakká, akik Isten ítéletének alsó küszöbhatára alatt vannak. Így segíthetsz a városodnak, amelyben mint hívő élsz.

[…]

Ha az evangéliumi keresztyének nem ébrednek fel, és nem figyelmeznek Isten szavára, úgy járunk, mint Sodoma és Gomora: ezért került Sodoma és Gomora ítélet alá, mert az igazak száma nem érte el Isten ítéletének alsó küszöbértékét. Csak egyetlen igaz ember volt benne. Ha igaz vagy, akkor nem lehetsz egyedül! Ha egyedül vagy, akkor nem vagy igaz ember. Akkor nem vagy szomszédod, felebarátod hasznára. Tégy másokat is igazzá, mint amilyen te vagy. Ments meg másokat, mint amilyen megmentett te vagy.

[…]

Fel kell ébrednünk! Miért kell felébrednünk? Mert annyian vannak a sötétségben. Testvérek, szükségünk van a világosságra, világosságnak kell lennünk a világ számára. Ezért ragadjunk meg minden alkalmat.

A teljes igehirdetés itt olvasható:

https://filippi314.wordpress.com/igei-uzenetek/a-szeleket-teszi-koveteive/

forrás: 

http://www.cbmministry.org/November_2012.php

Szeleket teszi követeivé” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Assisi Szent Ferenc mondta: “Minden időben hirdesd az evangéliumot, és ha szükséges, használj szavakat is.” – én azt gondolom, hogy úgy kell jelen lennünk a világban, hogy az elveszettek kíváncsiak is legyenek az üzenetünkre.

    Kedvelés

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .