Folytasd a hit énekét

M. E. Barber

Folytasd a hit énekét,
Bármilyen sötét is az éjszaka;
És ahogy dicséred Őt, az Úr munkálkodni fog,
hogy hitedet látássá változtassa.
 
Folytasd a hit énekét,
És legyen szíved erős,
Mert Isten örül, ha a hit dicsérni tud,
Bár az éj sötét és hosszú.
 
Folytasd a hit énekét
Az ellenség meghallja és elmenekül;
Ó, ne hagyd, hogy a Sátán elhallgattassa énekedet,
Mert a dicséret győzelem.
 
Folytasd a hit énekét,
A hajnal hamarosan felvirrad,
És mi elmegyünk az Úr elé
Hogy együtt énekeljük a végtelen éneket.

Barber ezt a verset egy levéllel együtt elküldte T. Austin-Sparksnak, amelyet aztán A Witness and A Testimony című folyóiratának 1926. augusztusi számában közölt. Levelében kifejti, hogy milyen világosságot kapott Pál apostolnak az Apostolok Cselekedetei 27. fejezetében leírt élményével kapcsolatban. Ebből a fejezetből, amely Pálnak a hajón fogolyként való utazásáról szól, nem könnyű szellemi alapelveket levonni; sokan egyszerűen csak egy részletes fejezetet látnak egy ókori hajóutazásról. Ám az ő meglátása erről az igeszakaszról mély és gazdag, és saját, mélyen átélt élettapasztalatáról tanúskodik. Az alábbiakban részletet közlünk abból a levélből, amelyet T. Austin-Sparksnak írt:

“Az Apostolok Cselekedeteinek 27. fejezetét tanulmányozva felfigyeltem arra, hogy az a 276 lélek hogyan jutott el oda, ahol “minden reménység elszállt”, mielőtt Isten közbelépett. Ez gyakran az Ő útja. Jézus az éjszaka negyedik őrségváltásáig vár, mielőtt a tengeren járva eljön hozzánk. Ha Isten így teszi próbára hitünket, dicsőítsük az Ő nevét, és mi is meglátjuk csodáit a mélyben.

Ne féljünk attól, hogy addig kell várakoznunk, amíg minden reményünk el nem fogy. Isten az utolsó pillanatban fogja megdicsőíteni az Ő Nevét; csak Isten engedheti meg magának, hogy az utolsó pillanatig várjon. A 24. vers még akkor is csak ígéret volt. Így van ez velünk is; valamilyen mély próbatételben vagyunk, és nem jön a szabadulás, de az Úr édesen súg valami ígéretet próbára tett szívünkbe, és az abból kapott erővel megyünk tovább.  Aztán a 22. vers: az az ember, aki az élő Isten Igéjéből él, másokat is meg tud menteni – 276 ember azért menekült meg, mert Pál hitt Istennek; vö. Lukács 1,45. Hinni tudunk-e az Úr szavának a vihar és a süllyedő hajó ellenére?”…”.

forrás: https://asweetsavor.org/keep-up-the-song-of-faith-by-margaret-e-barber/

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.