Év végéhez közeledve

Christian Chen

„Ki az közületek, aki aggodalmaskodásával meg tudja nyújtani életét egy órahosszával?” (angolból) (Máté 6: 27.)

Hála az Úrnak, ez a vers nagyon fontos, főleg az év végéhez közeledve. Ennek az évnek a napjai meg vannak számlálva. Csak néhány nap, és elmúlik 2012. Talán soha máskor nem észleljük ennyire az idő létezését, múlását. Amikor az idő elhalad mellettünk, fiatalon nem igazán halljuk léptei hangját, de ahogy öregszünk, a fülünk érzékennyé válik rá. Nem halljuk az idő lépteinek hangját. De egyszer csak ráeszmélünk. Az év első negyedében ritkán halljuk az idő lépteinek neszét. De most, hogy az év végéhez közeledünk, rájövünk, hogy tél van, év vége van. Hány tél elmúlt már, hány év elmúlt már! És hány évünk van még, ez az Úr kezében van. Hány évig élhetünk az Úrnak, és szentelhetjük magunkat Neki? Még hány évig élhetünk az Ő tetszésére, szerezhetünk szívének örömet, és vehetjük vállunkra a bizonyságtétel felelősségét? Hány évünk van még, amikor felvehetjük a keresztet és követhetjük Őt? Hány évig lehet még vele csodálatos közösségünk?

Az idő sohasem áll meg. Pontosan olyan, mintha egy folyó közepén állnánk, lábunk a vízben, és éreznénk, hogy a víz állandóan folyik, mozgásban van, és az a molekula, ami elhalad mellettünk, sohasem ugyanaz. Egy valami biztos: a tegnap sohasem jön vissza. Egy dolog felől biztosak lehetünk: a tavalyi esztendő sohasem fog visszajönni. Biztosak lehetünk afelől, hogy fiatal éveink sohasem térnek vissza. Sok dolog megmarad az emlékezetünkben, de a valóság az, hogy időben előrehaladunk. Minden télen az Úr emlékeztet minket arra,  hogy hány telet éltünk az Ő jelenlétében. Amikor Őnála leszünk, már nem lesz könny, kereszt, szenvedés, szomorúság, mert az Úr megvigasztal minket. Az idő el fog múlni, már nincs sok alkalom, testvérek. Ebben az időszakban, amikor eljön a tél, az Úr emlékeztet minden évben. Hány évig fog még az Úr megeleveníteni minket? Ezeken gondolkodva ez az Ige van a szívemben: „Ki az közületek, aki aggodalmaskodásával meg tudja nyújtani életét egy órahosszával?” Most, amikor majdnem vége az évnek, visszaemlékszünk, év elején milyen fogadalmat tettünk. Az Úr valamit rád bízott erre az egész évre. Teljesítetted a küldetésed, a feladatod? Megcselekedted az Ő akaratát? Már csak néhány nap maradt.

Sokszor azt mondjuk, ha az Úr adna még egy napot, akkor elégedettek lennénk. Különösen, amikor valaki halálos ágyán fekszik, és lenne egy kívánsága, azt mondaná, ha az Úr adna még egy napot, akkor örülnék. Miért még egy napot? Tudod, Isten mit bízott rád az év kezdetekor. Megígérted Neki, hogy szeretni fogod Őt, megígérted Neki, hogy az Ő akaratát fogod tenni. Most elmúlt az egész év, de még nincs túl késő, még van néhány nap. A kérdésem a következő: gondolod, hogy egy nap elég? Sokaknak a halálos ágyukon ez az utolsó kívánságuk: „Bár az Úr adna nekem még egy napot.” Hány napot adott az Úr a te életedhez? Ne feledjétek, egy órahossza nagyon fontos. Főleg, ha arra gondolsz, hogy még egy órahossza, és az Úr akarata rajtad keresztül lesz elvégezve. Akkor Pállal együtt el fogod tudni mondani: megfutottam a versenypályát, és korona vár rám (lásd: 2Tim. 4:7-8).

Mi az időnknek az értelme? A rendelkezésünkre álló idő azért van, hogy Isten akaratát tegyük.  A rendelkezésünkre álló idő nem azért van, hogy csak TV-t nézzünk. A rendelkezésünkre álló idő nem azért van, hogy még több számítógépes játékot játszhassunk. Hála legyen az Úrnak, ma nagyon sok dologgal rendelkezünk: iphone, ipad, sok ilyesmivel. Ezek hasznos dolgok, mert életünket segítik, de életünket meg is rabolhatják. Hány napot pusztítottak el a sáskák, mert több időt töltöttünk játékkal, mint az Ige tanulmányozásával, mert több időt töltöttünk kertészkedéssel, mint Isten jelenlétében?

Év elején így imádkozunk: „Uram, bocsáss meg az előző évért,  idén a Te jelenlétedben akarok élni”, és észre sem vesszük, hogy a sáska felemésztette az éveinket. Néha azért jó úton, jó irányba haladunk. Mivel állandó feszültség alatt élünk, ezért szükségünk van pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra, de sokak számára a kikapcsolódás és szórakozás életük megszokott menetévé válik. A kikapcsolódás életünknek csak a támogató része kellene, hogy legyen, de ha már életünk nagy részét ez teszi ki? Mert ezek annyira feldobnak minket. Annyira fáradtak vagyunk, és csak a maradék időnket fordítjuk arra, hogy imádkozzunk, Igét olvassunk, vagy testvéreinkkel legyünk együtt. Testvérek, gondolkodjatok el ezen. Ebből az évből már nem sok maradt. De azt hiszem, értitek, mi a jelentése egy napnak. Ha igazán az Úr jelenlétében élsz, egy nap ezer esztendőt érhet! A kérdés ez: az Ő jelenlétében élsz? Egy nap nagyon-nagyon fontos!

Részlet New Yorkban, 2012. dec. 9-én elhangzott igehirdetésből.

forrás:

http://www.cbmministry.org/December_2012.php

Év végéhez közeledve” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .